Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

33. Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı’nda 3 Türk Genci Madalya Kazandı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

33. Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı'nda 3 Türk Genci Madalya Kazandı

33. Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı'nda 3 Türk Genci Madalya Kazandı

Ülkemiz için her şeyin güllük gülistanlık olduğunu söylemek pek de mümkün değil ancak göğsümüzü kabartan gelişmeler de olmuyor değil. Özellikle gençlerimizin bilim alanında elde ettiği başarılar hepimizi gururlandırıyor.

Son olarak Tübitak’ın 2022 Bilim Olimpiyatları kapsamında gerek bölgesel gerekse dünya çapında ülkemizi temsil etmesi için yetiştirdiği öğrencilerimiz, Singapur’da 88 ülkeden 351 öğrencinin çevrimiçi ortamda  mücadele  ettiği 33. Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı’nda ülkemize madalya gururu yaşatmayı başardı.

Gençlerden büyük başarı

gençler

Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı’na ülkemizden 4 öğrenci katıldı. Cengiz Eray Aslan, Ege Kabasakaloğlu, Olcay Oransoy ve Yusuf Onur Üşümez ülkemizi temsil eden isimler oldu. Bu isimlerden Ege Kabasakaloğlu gümüş madalya, Olcay Oransoy ve Yusuf Onur Üşümez ise bronz madalya kazanmayı başardı. 

Gençlerimizin bu başarısını TÜBİTAK resmi hesabından attığı bir Tweet ile duyurdu. Öğrencileri tebrik eden Tübitak ayrıca bu başarıda emeği geçen öğrencilerin ailelerine, öğretmenlerine ve görev alan tüm akademisyenlere teşekkür etti.

Öğrenci seviyesinde dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olarak gösterilen Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı’nda öğrenciler 6 farklı kategoride mücadele etti. 6 kategorinin her birinde 100 üzerinden derecelendirilen öğrencilerin final puanı, toplamda alabilecekleri 600 puanın yüzde kaçını alabildiklerine göre belirlendi.

Listenin ilk 30 sırasında yer alan öğrenciler altın, 31-88 arasında yer alan öğrenciler gümüş, 89-173 arasında yer alan öğrenciler ise bronz madalya ile ödüllendirildi. Biz de öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyoruz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.