Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

AB Onayladı: Whirlpool Türkiye, 78,3 Milyon Euro Karşılığında Arçelik’in Oldu

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

AB Onayladı: Whirlpool Türkiye, 78,3 Milyon Euro Karşılığında Arçelik'in Oldu

AB Onayladı: Whirlpool Türkiye, 78,3 Milyon Euro Karşılığında Arçelik'in Oldu

Türkiye’nin en büyük tüketici elektroniği üreticilerinden Arçelik, ABD merkezli ev elektroniği üreticisi Whirlpool’un Türkiye ayağını satın aldı. Avrupa Birliği‘nin konuyla ilgili otoritesinin onaylamasından sonra resmen gerçekleşmiş olan satın alma işlemi, Arçelik’in gücüne güç katacak.

İki şirket arasındaki anlaşma mayıs ayında sağlanmış, Arçelik konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, Whirlpool‘un Manisa’da bulunan üretim ve depolama tesislerinin satın alınabilmesi için anlaşmaya varıldığı, bu anlaşma bedelinin 78,3 milyon euro olduğu ifade edilmişti. İşte bu anlaşma şimdi, Avrupa Birliği tarafından da onaylanmış oldu.

Arçelik, satın aldığı fabrikada yıllık 2,7 milyon adet ürün üretimi yapacak

Arçelik

Whirlpool’un Manisa’da iki adet fabrikası ve bu fabrikalarda imal edilen ürünlerin bekletilmesini sağlayan deposu bulunuyor. 245 bin metrekarelik alana kurulan ve bunun 134 bin metrekaresi kapalı alandan oluşan tesisin yıllık üretim kapasitesi ise 2,7 milyon. Şirket bu tesiste yıllık olarak 1,3 milyon adet soğutucu, 1,4 milyon adet de çamaşır makinesi üretimi yapıyordu. Arçelik, üretimi aynı şekilde sürdürecek ve önümüzdeki 3 yıl boyunca ürettiği ürünleri, Whirlpool’un Avrupa’daki şirketlerine satmaya devam edecek.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.