Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

ABD, 11 Eylül Saldırılarıyla İlgili Gizli Belgeleri Halka Açıyor

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

ABD, 11 Eylül Saldırılarıyla İlgili Gizli Belgeleri Halka Açıyor

ABD, 11 Eylül Saldırılarıyla İlgili Gizli Belgeleri Halka Açıyor

Bundan 20 sene önce ABD’de; başkent Washington ve New York şehrinde kaçırılan uçaklarla gerçekleştirilen, El Kaide’nin üstlendiği 11 Eylül saldırılarında 2 bin 977 kişi hayatını kaybetti, 6 binden fazla kişi yaralandı. Saldırılar sebebiyle ABD’nin 120 milyar doların üzerinde zarara uğradığı hesaplandı.

ABD için halen bir öfke vesikası olan 11 Eylül saldırılarının perde arkası, saldırıların gerçekleştiği 2001 yılından bu yana tartışılıyor. Nitekim bu tartışmalarda 11 Eylül saldırıları, güvenlik politikaları ve diplomasi alanında yaşanan değişiklikler sebebiyle kimileri tarafından “dünyanın değiştiği gün” olarak görüldü. Bazı kesimler ise bu saldırıların, ABD’nin Ortadoğu’yu işgali için bir bahane olması sebebiyle gerçekleştirildiğini düşündü.

Gizli belgeler kamuoyu ile paylaşılacak:

Joe Biden

ABD Başkanı Joe Biden, 11 Eylül saldırılarına ilişkin Federal Soruşturma Bürosunun soruşturmalarına dayanan, şimdiye kadar gizli tutulan belgelerin kamuoyu ile paylaşılması için talimat verdi. Başkanlık seçimleri sürecinde ABD halkına bu konuda şeffaflık sözü verdiğini belirten Biden, 11 Eylül 2001 saldırılarının 20’nci yıl dönümünde bu sözünü yerine getirdiğini vurguladı.

Belgelerin 6 ay içinde halka açılması talimatı veren Joe Biden’ın 11 Eylül saldırılarına ilişkin bu kararı, saldırı kurbanlarına yönelik bir adım atmadığı sebebiyle eleştirildiği için aldığı düşünülüyor. Biden, seçim sürecinde verdiği vaatleri yerine getirmediği gerekçesiyle saldırılarda ölen insanların yakınları, o gün olaylardan etkilenen ve yaralanan ABD vatandaşları tarafından sıkça eleştiriliyordu.

Taliban: Saldırıların arkasında Usame Bin Ladin’in olduğu dair kanıt yok:

Taliban’ın Afganistan’da hükümete geçmesiyle birlikte diğer ülkelerle ilişkiler konusunda geçtiğimiz hafta açıklamada bulunan Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid, Washington yönetimi ile normal meşru diplomatik ilişkiler istediklerini belirterek 11 Eylül saldırıları hakkında, “Afganistan’ın işgali için bir gerekçe yoktu, bir bahane vardı. Bin Ladin, ABD’nin meselesi olduğu zaman Afganistan’daydı. Bin Ladin’in 11 Eylül’de yer aldığına dair bir delil olmamasına rağmen, biz şu anda Afgan topraklarının kimseye karşı kullanılmayacağına dair söz veriyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.