Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Activision, Oyunlardaki Hata Düzeltmeyi Çok Daha Kolay Hale Getirecek Bir Patent Aldı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Activision, Oyunlardaki Hata Düzeltmeyi Çok Daha Kolay Hale Getirecek Bir Patent Aldı

Activision, Oyunlardaki Hata Düzeltmeyi Çok Daha Kolay Hale Getirecek Bir Patent Aldı

Oyunlarda bulunan hataları ve sorunları çözmek bazen oldukça zor olabiliyor. Özelikle bazı hatalar hem testler sırasında hem de oyunun çıkışından sonra fark edilmeyebiliyor.

Bir oyun ne kadar iyi geliştirilmiş olursa olsun mutlaka bazı hatalar bulundurur. Bu hatalar ise genelde ilk gün yamasıyla ya da ilerleyen dönemlerdeki güncellemelerle düzeltilir. Özellikle geçen yıl çıkan Cyberpunk 2077’nin çok fazla hata içermesi sebebiyle oyuncular, hataları olan oyunları ağır bir şekilde eleştirmeye başlamıştı.

Activision oyun dünyasını değiştirebilir:

Activision patent

Activision tarafından lisanslandığı ortaya çıkan patente göre oyun şirketleri, özel olarak programlanmış kontrolcüler sayesinde belirli durumları yeniden canlandıracak. Örnek vermek gerekirse X oyunundaki bir hata, belirli bir tuş kombinasyonu ya da özel bir durum gerektiriyorsa kontrolcü bunu birebir taklit ederek hem geliştirici ekibin hem de oyun test ekibinin işini kolaylaştıracak. Bu sistem özellikle yapılması çok zor olan ve az sayıda oyuncunun yapabildiği senaryoları yeniden canlandırabileceği için belki de oyuncuların bile bilmediği hataları bulabilecek.

Patentte bahsedilen bir diğer özellik ise bu kontrolcülere takılacak özel mikroçipler sayesinde tek bir kontrolcü aynı anda birden fazla makinedeki oyunu kontrol edebilecek. Bu sayede tek bir özel kontrolcü ile belki de yüzlerce farklı senaryo aynı anda denenebilecek. Bu mikroçipler aynı zamanda komutları anında gönderebileceği için “Doğru tuşa doğru zamanda basma” gibi bir sorun olmayacak.

Bu teknoloji, oyunların çıkış sürelerini bile kısaltabilir:

Activision

Bazı oyun firmaları oyunlarını mümkün olan en hatasız şekilde çıkarmaya çalıştığı için çıkış süreleri iki katına kadar çıkabiliyordu. Bu teknoloji sayesinde yeterli ekipman ile belki de aylarca sürecek testler sadece birkaç haftada tamamlanabilir.

Özellikle son zamanlarda oyunlara farklı mekaniklerin eklenmesi ve sürekli olarak var olan oyunlarda hatalar bulunması, oyun geliştiricilerinin hata test etme süreçlerini zorlaştırıyor. Activision bu patent ile oyun piyasasında büyük bir değişim yaratabilir.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.