Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Afganistan’da İnsanlar, Uçakların Kanadına Tutunarak Ülkeden Kaçmaya Çalışıyor: İşte Görüntüler

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Afganistan'da İnsanlar, Uçakların Kanadına Tutunarak Ülkeden Kaçmaya Çalışıyor: İşte Görüntüler

Afganistan'da İnsanlar, Uçakların Kanadına Tutunarak Ülkeden Kaçmaya Çalışıyor: İşte Görüntüler

Afganistan’da yıllardır devam eden iç savaş, Radikal İslamcı örgüt Taliban‘ın yaptığı harekatlarla yeni bir boyut kazanmış durumda. Artık Afganistan’da bir savaştan bahsetmek pek de mümkün değil. Zira örgüt, ülkenin neredeyse tamamını kontrol altına aldı. Hükümet çaresiz kalmış durumdayken Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani de ülkeyi terk etti

Afganistan’da yaşanan gelişmeler, başta ülkede yaşayan insanları tedirgin ediyor. Zira Taliban’ın alabileceği radikal kararlar, bu ülkede zaten zorda olan yaşamı imkansız hale getirebilir. Hal böyle olunca da Afganlar, akın akın kaçıyorlar. Şimdiyse bu kaçışla ilgili kan donduran görüntüler yayınlandı. Bazı insanlar, kalkan uçakların kanadına tutunarak Afganistan’ı terk etmeye çalışırken görüntülendi.

Bazı insanlar metrelerce yüksekten boşluğa düşerek yaşamını yitirdi:

Afganistan'dan kaçış

Gündem Ortadoğu isimli Twitter hesabı tarafından servis edilen iki video, Afganistan’dan kaçmaya çalışan insanların nasıl ölüme gittiklerini gözler önüne seriyor. Çekilen görüntülerde bir nakliye uçağının kanadına tutunmuş sayısız kişi görünüyor. Üstelik bu kişilerden bazıları, uçak metrelerce yüksekteyken daha fazla tutunamayarak kendilerini boşluğa bırakıyorlar. Görüntülerde birkaç kişinin düştüğüne sahip olsak da kanada tutunmaya çalışan herkesi aynı sonun beklediğini rahatlıkla dile getirebiliriz.

Edinilen bilgilere göre uçak kanadına tutunarak Afganistan’dan kaçmaya çalışanların birkaç tanesi hayatını kaybetmiş durumda. Diğerlerinin akıbeti ile ilgili hiçbir bilgi ise ne yazık ki yok. Bu insanların nakliye uçağında yer bulamadıkları için böyle bir yönteme başvurdukları ifade ediliyor. Afganistan, önümüzdeki saatlerde bunlar gibi çok sayıda olaya ev sahipliği yapacak gibi görünüyor.

İşte uçak kanadında kaçışın kan donduran görüntüleri

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.