Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Almanya’da Geliştirilen Bir COVID-19 Aşı Projesi Başarısız Oldu: Şirket Hisseleri Yüzde 50 Düştü

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Almanya'da Geliştirilen Bir COVID-19 Aşı Projesi Başarısız Oldu: Şirket Hisseleri Yüzde 50 Düştü

Almanya'da Geliştirilen Bir COVID-19 Aşı Projesi Başarısız Oldu: Şirket Hisseleri Yüzde 50 Düştü

Bugüne kadar sizlerle paylaştığımız koronavirüs aşısı içeriklerinde, genelde bu aşıların başarılı olduklarından ve faz çalışmalarının devamından bahsediyorduk. Bu kez de COVID-19‘a karşı geliştirilen bir aşıyla ilgili gelişmelerden bahsedeceğiz. Ancak bu kez bir başarı değil, başarısızlık söz konusu.

Almanya merkezli bir aşı şirketi olan “CureVac“, uzunca bir süredir COVID-19 aşısı geliştirmek için çalışıyordu. Aşıyla ilgili yapılan incelemeler, bu aşının ilk etapta başarılı olduğu sonucuna ulaştırdı. Hatta CureVac, Avrupa Birliği ile de anlaşıp, 405 milyon dozluk devasa bir tedarik anlaşması imzaladı. Ancak ABD, bazı Avrupa ile Latin Amerika ülkelerinde 40 bin kişiye uygulanan aşının etkinlik oranının, yalnızca yüzde 47 olduğu tespit edildi. Bu da şirketin aşı projesinin işlevsiz hale gelmesine yol açtı.

Aşı etkinliğinin düşük çıkmasının nedeni, varyantlar

CureVac

CureVac, geliştirdiği aşıya “CVnCoV” ismini vermişti. Şirket, bu aşıyı zengin ülkelerden ziyade daha düşük gelirlere sahip ülkelerde satmak için geliştiriyordu. Üstelik uluslararası otoriteler, CureVac’ın uygun fiyatlı aşısına olumlu bakıyorlardı. Ancak yapılan analizler, aşının istenen düzeyde koruyucu olmadığı sonucuna ulaşılmasına yol açtı. Aşının arkasındaki ekip, etkinlik oranının düşük olmasının nedeninin varyantlar olduğunu ifade ediyor.

Aşı şirketi, aldığı sonuç nedeniyle üzgün olsa da bilim insanlarının hala biraz umutları var. Yapılan açıklamalarda, aşıyla ilgili yeni çalışmalar yapılabileceği, etkinlik oranının artırılabileceği ifade ediliyor. Kimi uzmanlarsa şu dönemler yüzde 47’lik koruyuculuk oranının bile çok değerli bir şey olduğuna inanıyorlar. Ancak şirket, geliştirdiği aşının başarısız olması nedeniyle devasa para kaybetti. ABD borsalarında işlem görmekte olan CureVac hisseleri, aşıyla ilgili açıklamalardan sonra yüzde 50’den fazla değer kaybı yaşadı. Şirket, önde gelen ekiplerle işbirliği yaparak, ikinci nesil COVID-19 aşısı geliştirmek için çalışacağını ifade ediyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.