Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Android’de Kendini ‘Sistem Güncellemesi’ Olarak Gizleyen Bir Malware Tespit Edildi

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Android'de Kendini 'Sistem Güncellemesi' Olarak Gizleyen Bir Malware Tespit Edildi

Android'de Kendini 'Sistem Güncellemesi' Olarak Gizleyen Bir Malware Tespit Edildi

Teknoloji çağında baş düşmanlarımızdan biri de şüphesiz kötü amaçlı yazılımlar. Kişisel verilerimizi tehlikeye atan kötü amaçlı yazılımlar, bilgilerimizin çalınıp kullanılmasına, dolandırıcılıklara ve daha pek çok olumsuz sonuç doğuran olaya sebebiyet verebiliyor.

Android cihazlarda tespit edilen yeni bir kötü amaçlı yazılım da telefonlarda bulunan WhatsApp mesajlaşmalarından sesli aramalara, fotoğraflardan tarayıcı geçmişine kadar tüm bilgileri ele geçirerek kullanıyor. Üstelik bunu yaparken arkasında iz bırakmama konusunda da kendini geliştirmiş.

Kendini ‘sistem güncellemesi’ olarak gizliyor:

Android kötü amaçlı yazılım

Mobil güvenlik çalışmaları yürüten bir ekip olan Zimperium zLabs tarafından tespit edilen bu yeni kötü amaçlı yazılım, sızdığı cihazın uzaktan kontrol edilmesini sağlayan bir tür Uzak Erişim Truva Atı (RAT) işlevi görüyor. Kendini Google’dan gelen bir ‘sistem güncellemesi’ bildirimi olarak gösteren ve bu şekilde gizlenen yazılım, cihazdaki tüm verilere erişip tamamını kontrol ederek verileri çalabiliyor, konum bilgisini takip edebiliyor ve hatta telefon görüşmelerini kaydedebiliyor.

Yazılımı tespit eden ekip, Google Play Store’daki uygulamaların hiçbirinde bu yazılımın mevcut olmadığını ifade etti. Yani eğer telefonunuza Play Store dışından uygulama yüklemiyorsanız içiniz rahat olabilir çünkü Google, Play Store’daki uygulamalarda bir güvenlik açığı olup olmadığını sık sık kontrol ediyor. Yine de şüpheleriniz varsa telefonunuzda gelen en son Android güvenlik yamasının yüklü olup olmadığını kontrol edebilir, üçüncü taraflardan sağlanan uygulama ve dosyaları indirme konusunda daha seçici olabilirsiniz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.