Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Apple AirTag, Piyasaya Çıkar Çıkmaz Hacklendi (Kullanıcılar İçin Risk Var mı?)

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Apple AirTag, Piyasaya Çıkar Çıkmaz Hacklendi (Kullanıcılar İçin Risk Var mı?)

Apple AirTag, Piyasaya Çıkar Çıkmaz Hacklendi (Kullanıcılar İçin Risk Var mı?)

Apple’ın uzun zamandır beklenen nesne takip aracı AirTag, yalnızca 10 gün önce piyasaya sürüldü ve görünüşe göre şimdiden işinin ehli hackerlar tarafından hacklenmiş durumda. Stacksmashing adlı bir Twitter hesabı tarafından paylaşılan videoya göre AirTag’ler, potansiyel olarak kullanıcıları kimlik avı ya da farklı bir işleve sahip zararlı web sitelere yönlendirmek için kullanılabilir.

Stacksmashing, konuyla ilgili olarak paylaşmış olduğu tweet dizisinde saatlerce süren çalışmasının ardından AirTag’in mikro denetleyicisine erişim sağlamayı başardığını ifade ediyor. Cihaz yazılımlarına ulaşıp dilediği değişiklikleri gerçekleştirdikten sonra mikro denetleyiciyi yeniden çalıştırmayı başaran Stacksmashing, NFC adresini (URL) değiştirmiş olduğu AirTag’in bir videosunu da paylaştı.

Apple Airtag

Standart bir AirTag’e NFC destekli bir cihazı “dokundurduğunuzda”, AirTag sizi found.apple.com adresine yönlendiriyor. NFC adresi değiştirilen AirTag ise üçüncü taraf bir web sitesine yönlendirme yapabiliyor. Dolayısı ile AirTag aracılığı ile kullanıcıları zararlı bir web sitesine yönlendirmek potansiyel olarak mümkün.

Peki Stacksmashing’in AirTag’i hacklemiş olması, AirTag’in güvenlik açısından riskli bir cihaz olduğu anlamına mı geliyor? Aslına bakacak olursak ortada bir potansiyel bulunsa da büyük bir risk olduğunu söyleyemeyiz. Zira söz konusu hack yönteminin kullanıcılar için tehlike oluşturması için hackerların AirTag’inizi ele geçirmesi, mikro denetleyicisi hacklenmiş AirTag ile değiştirmesi, sizin de iPhone’unuzu AirTag’e dokundurarak Apple’ın “Bul” servisine ulaşmak istemeniz gerekiyor.

AirTag’i cüzdan gibi değerli bir eşyanın kaybolması durumunda yerini bulabilmek için kullanacağınızı düşünürsek; hackerlar cüzdanınıza ulaştığı takdirde endişelenmeniz gereken şeyin zararlı bir web sitesine yönlendirilmek olmayacağını söyleyebiliriz.

Apple AirTag’in nasıl yanlış bir web sitesine yönlendirmede bulunduğunu gösteren video

Apple AirTag’i neden almamanız gerektiğini 5 neden ile açıkladık

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.