Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Apple’ın Video Düzenleme Uygulaması iMovie’yi Aratmayacak 6 Ücretsiz Alternatif

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Apple'ın Video Düzenleme Uygulaması iMovie'yi Aratmayacak 6 Ücretsiz Alternatif

Apple'ın Video Düzenleme Uygulaması iMovie'yi Aratmayacak 6 Ücretsiz Alternatif

Mac için en iyi video düzenleme araçlarından biri olan ve macOS cihazlara önceden yüklenmiş şekilde gelen iMovie, amatör kullanıcılardan profesyonel YouTuber’lara kadar birçok kişinin favori video düzenleyicisi. Uygulamanın tek kötü yanı asla Windows için bir sürüm çıkarılmayacak olması. Yeni bir Windows versiyonu çıkmayacağı gibi iMovie’yi bir Windows işletim sistemli bilgisayara kurmanın bir yolu da yok. 

Kullanıcı dostu arayüzü ve menüsü ile herkes tarafından kullanılabilir iMovie için birçok Windows alternatifi bulunuyor. iMovie’nin asla gelmeyecek Windows versiyonunu beklemek yerine, aşağıda video düzenlemesi yapmak isteyenler için oluşturduğumuz listeye göz atabilirsiniz. Listemizde sadece ücretsiz ve özellikleri açısından iMoive’ye benzer uygulamaları listeledik.

Windows İşletim Sisteminde Video Düzenlemek İsteyenler İçin 6 iMovie Alternatifi

VSDC Olive Davinci Resolve HitFilm Express Kdenlive Openshot

Yavaş bilgisayarlarda bile çalışabilen VSDC

VSDC

VSDC, GoPro destek ekibinin PC kullanıcılarına önerdiği ücretsiz bir video düzenleyicisi. Piyasadaki en hafif araç olan VSDC, az belleğe sahip yavaş bilgisayarlarda bile çalışabiliyor.  Yaygın olarak tavsiye edilmesinin nedeni ise birçok ücretsiz video düzenleyicinin aksine, VSDC’nin 120 fps çekim dahil olmak üzere herhangi bir codec bileşeni, kalite ve kare hızındaki videoları kolayca açmanıza izin vermesi. 

VSDC ile düzenlemelerinizi bitirdiğinizde, video düzenleme aracı size çeşitli cihazlar ve sosyal medya platformları için önceden yapılandırılmış video dışa aktarma profillerini sunuyor. Böylece manuel bir ayar yapmadan videonuzun yüksek kalitesini koruyup videolarınızı uygun bir şekilde dışa aktarabiliyorsunuz.

Her video düzenleme programında ve uygulamasında olduğu gibi VSDC’de kesme, kırpma, döndürme gibi işlemleri yapabilirsiniz. Bu işlemlerin yanı sıra Windows için en yakın iMovie alternatiflerinden biri olan VSDC’de Chroma key, uzun gölge, mercek parlaması, gerçekçi yağmur damlaları ve çok daha fazlası gibi birçok modern filtre ve efekt bulunuyor.

Uygulamayı buradan bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Henüz geliştirme aşamasında olan Olive

Olive

Olive, macOS, Windows ve Linux işletim sistemleri ile çalışan açık kaynaklı bir video düzenleyicisi. Henüz alfa sürümünde olan Olive, geliştirme aşamasında olmasına rağmen oldukça iyi performans gösteriyor. Hatta Olive, Reddit’teki video düzenleme topluluğuna göre Windows için en iyi iMovie alternatiflerinden biri olarak kabul ediliyor.

Listedeki çoğu video düzenleyiciden birçok yönden daha basit olan Olive, genel olarak kısayollara dayanıyor. Minimum düzeyde efekt ve geçişe sahip olan araç genel olarak anlaşılır bir arayüze de sahip.

Tüm video düzenleme araçlarının sahip olduğu özelliklerin yanı sıra Olive’de yerleşik bir ses kaydedici ve ses gürültüsü efekti de var. Henüz geliştirme aşamasında olan Olive, kolay arayüzü, basit kullanımı ve halihazırda sahip olduğu özellikler ile şimdi bile videolarınızı düzenlemede ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir seviyede.

Uygulamayı buradan bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Film yapımcıları için Davinci Resolve

Davinci Resolve

Post prodüksiyon ile ciddi şekilde ilgileniyorsanız ve hedefiniz renk düzeltme sanatında ustalaşmaksa, Davinci Resolve kesinlikle aradığınız araç. Davinci Resolve, La La Land’in renk derecelendirilmesi için kullanılmış bir yazılım. Video düzenlemeye yeni başlayanlar için iyi bir seçenek olmayan Davinci Resolve, Blackmagic Design tarafından geliştirilen başarılı bir araç. Yeterince güçlü bir ekran kartınız ve donanımınız yoksa düzgün bir şekilde kullanamayacağınız bu araç ile film bile düzenleyebilirsiniz.

Gelişmiş renk düzeltme özelliği ile diğer video düzenleme programlarının önünde yer alan Davinci Resolve, temel video düzenleme araçları, renk düzeltme kontrolleri, ses miksajı ve görsel efektler gibi özellikler barındırıyor. iMovie’den geçiş yapan kullanıcıların gözünü korkutabilecek çeşitte sekme ve ekrana sahip olmasının yanı sıra çevrimiçi video eğitimlerinin bolluğu bu korkuyu yenmenize yardımcı oluyor.

Sadece üst düzey donanıma sahip bilgisayarlarda çalışabilen Davinci Resolve’un tek sorunu bu da değil. Format uyumluluğu konusunda da problemler çıkarabilen Davinci Resolve ile düzenlemek istediğiniz görüntü AVI ise, görüntüyü düzenleyiciye aktarmadan önce başka bir araç kullanarak dönüştürmeniz de gerekiyor.

Uygulamayı buradan bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Özel efekt hayranlarının tercihi HitFilm Express

HitFilm Express

HitFilm Express, özel efekt hayranları için bulunmaz bir nimet. Film yapımcılarını ve film yapımcısı olmak isteyenleri hedefleyen HitFilm Express, HitFilm video düzenleyicisinin ücretsiz sürümü. Pro sürümünün sunduğu özellikleri kullanıcılara aktarmak için geliştirilen HitFilm Express, ücretsiz olarak geliyor. Ancak ücretsiz sürümde bulunmayan bazı filtreleri ya da efektleri kullanmak istiyorsanız, Pro’ya yükseltme yapmadan sadece efekti ayrı bir eklenti olarak da satın alabilirsiniz.

Elbette ek olarak eklenti satın almak, HitFilm Express’in yerleşik efektlerden ve animasyonlardan yoksun olduğu anlamına gelmiyor. HitFilm Express’te hiçbir eklentiye ihtiyaç duymadan videolarınızı düzenleyebilir ve videolarınıza şık geçişler, yangın, patlama, Iron Man arayüzü, namlu flaşı efektleri ekleyebilirsiniz. 

Uygulamayı buradan bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Basit arayüzü ile Kdenlive

Kdenlive

Kdenlive, son birkaç yıldır Linux kullanıcıları tarafından sevilen bir video düzenleyicisi. Windows’ta da çalışan Kdenlive, kaliteli bir iMovie alternatifi. Tıpkı VSDC gibi Kdenlive de bilgisayarınızı yormayacak bir gereksinim sunuyor. Her ne kadar kurulum işlemi zor olsa da Kdenlive oldukça basit bir arayüze sahip. Eğitim videoları aramanıza gerek kalmadan çekimlerinizi kırpabilir, videoların seslerinde oynamalar yapabilir ve standart video efektleri ekleyebilirsiniz.

Bir başka açık kaynaklı video düzenleyicisi olan Kdenlive’de yerleşik şablonlar yok ancak Kdenlive kullanıcı forumlarında ve KDE mağazasında çok sayıda animasyonlu şablon, efekt ve dışa aktarma ön ayarı bulabilirsiniz.

Uygulamayı buradan bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Movie Maker benzeri Openshot

Openshot

Süslü bir arayüze sahip olmayan Openshot, birçok temel video düzenlemesi için yeterli araca sahip. Video dosyalarınızı hızlı bir şekilde kesebilir, birleştirebilir; videolarınıza müzik ve animasyonlar ekleyebilirsiniz. Openshot’ta filtreler, efektler ve geçişler sürükle bırak yoluyla kolay bir şekilde uygulanıyor. Openshot genel olarak Windows’un Movie Maker’ını hatırlatan ancak daha gelişmiş özellikler sunan basit bir video düzenleme yazılımı olarak adlandırılabilir.

Video düzenlemeye yeni başlayanlar için öğrenimi oldukça kolay olan Openshot, kullanıcılara yazılımı anlatan açılır pencereler de içeriyor.

Uygulamayı buradan bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.