Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Aralarında Türkiye’nin de Bulunduğu Dünyanın En Çok Altın Rezervine Sahip Ülkeleri Açıklandı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Aralarında Türkiye'nin de Bulunduğu Dünyanın En Çok Altın Rezervine Sahip Ülkeleri Açıklandı

Aralarında Türkiye'nin de Bulunduğu Dünyanın En Çok Altın Rezervine Sahip Ülkeleri Açıklandı

Tüm dünya, başarı ve servetin bir sembolü olarak görülen altın için birbiriyle yarışmaya devam ediyor. Bir ülkenin altın rezervleri ne kadar yüksekse, ekonomik krizleri de bir o kadar hafif bir şekilde atlatabiliyor. Dünya Altın Konseyi (WGC), bu yarışta aralarında Türkiye’nin de bulunduğu dünyanın en çok altın rezervine sahip 40 ülkesinden 15’ini açıkladı. 

Açıklanan listedeki zirvede 8133,5 ton altın rezervine sahip ABD bulunurken, listenin on beşinci sırasında da 395,8 tonluk rezerve sahip Kazakistan yer aldı. Türkiye, geçtiğimiz dönemlerde olduğu bi bu dönemde de listedeki 12. sırasını korumayı başardı.

ABD, Almanya ve IMF listede öncü

altın

Ekonomik kriz gibi zor zamanlarda bir ülkenin en güçlü yardımcısı haline gelen altını stoklayan ülkelerin durumu, elbette birbirinden farklılık gösteriyor. ABD gibi güçlü ülkeler altın stoğu konusunda bir sıkıntı yaşamazken, bazı ülkeler de altın rezervlerinde sıkıntı yaşayarak Dünya Altın Konseyi’nin oluşturduğu listede geri sıralara düşebiliyorlar. Dilerseniz Dünya Altın Konseyi’nin açıklamış olduğu listeye daha yakından bakalım.

Amerika (8133,5 ton altın rezervi) Almanya (3362,4 ton altın rezervi) IMF (2814 ton altın rezervi) İtalya (2451,8 ton altın rezervi) Fransa (2436,3 ton altın rezervi) Rusya (2295,4 ton altın rezervi) Çin (1948, 4 ton altın rezervi) İsviçre (1040 ton altın rezervi) Japonya (846 ton altın rezervi) Hindistan (695,3 ton altın rezervi) Hollanda (612,5 ton altın rezervi) Türkiye (512,6 ton altın rezervi)  ECB (504,8 ton altın rezervi) Tayvan (423,6 ton altın rezervi) Kazakistan (395,8 ton altın rezervi) sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.