Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Aşı, Netflix’e Yaramamış: Netflix, Son 3 Ayda Ne Kadar Abone Kazanıp Kaybettiğini Açıkladı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Aşı, Netflix'e Yaramamış: Netflix, Son 3 Ayda Ne Kadar Abone Kazanıp Kaybettiğini Açıkladı

Aşı, Netflix'e Yaramamış: Netflix, Son 3 Ayda Ne Kadar Abone Kazanıp Kaybettiğini Açıkladı

Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, 1 Nisan ila 30 Haziran arasındaki süreci kapsayan ikinci çeyrek abone raporunu yayımladı. Şirket tarafından yayımlanan rapor, oldukça dikkat çekici bir hususa sahip. Öyle ki platform, ABD pazarında uzun bir süre sonra ilk kez abone kaybetti. Üstelik bu kayıp, hiç de azımsanacak düzeyde değildi.

Netflix’in paylaştığı rapora göre platform, belirlenen tarih aralıklarında dünya çapında 1,5 milyon abone kazandı. Ancak Netflix, aynı dönemde ABD pazarında 430 bin abonesini kaybetti. Bu rakam, platformun 2021’in ilk çeyreğinde ABD’de kazandığı 450 bin civarı yeni abonenin neredeyse tamamının kaybedildiğini gözler önüne seriyor. Şirket, ABD’de en son 2019’un ikinci çeyreğinde abone kaybetmişti.

Netflix’e göre abone kaybının nedeni, pandemi

Netflix

Netflix tarafından yapılan açıklamalara göre abone sayılarındaki dalgalanmanın temel nedeni, koronavirüs pandemisi. Bazı dönemlerde çok büyük abone kazançlarının olduğunu söyleyen yetkililer, kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte insanların Netflix aboneliklerinden vazgeçmeye karar verdiklerini belirtiyorlar. Ayrıca pandemi koşulları, platformun geçtiğimiz yıllardaki verilerini karşılaştırma noktasında da karmaşıklığa yol açmış durumda.

Geçtiğimiz dönemlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Netflix’in video oyun sektörüne gireceğini resmi olarak açıkladığından bahsetmiştik. Daha çok mobil odaklı olacak bu oyunlar, platforma yeni bir kategori daha katacaktı. İşte Netflix, bu oyunlar sayesinde kullanıcı çekeceğini düşünüyor. Ancak Netflix’in bu düşüncesinin gerçek olup olmayacağını ancak zaman gösterecek.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.