Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Ayıp Değil mi Abicim: Google Haritalar, Dağcıları Uçurumdan Aşağı Yönlendiriyor

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Ayıp Değil mi Abicim: Google Haritalar, Dağcıları Uçurumdan Aşağı Yönlendiriyor

Ayıp Değil mi Abicim: Google Haritalar, Dağcıları Uçurumdan Aşağı Yönlendiriyor

Teknolojik aletlerin ayaklanıp insan ırkını kıyıma uğratması için belki biraz erken ama Google Haritalar’ın ölümcül olabilecek bir yanı keşfedildi, en azından iddialar o yönde. İskoçya’da yaşayan bir dağcı grubu, Haritalar’ın kendilerine ölümcül olabilecek, hatta direkt uçurumlardan aşağı giden rotalar önerdiği için eleştiri yağmuruna tuttu.

İskoçya merkezli bir dağ koruma vakfı John Muir Trust, Haritalar’ın Ben Nevis’e önerdiği rotaların aşırı tehlikeli ve ölümcül olabileceğini iddia ediyor. Grup, An Teallach dağı içerin önerilen bir rotanın kullanıcıları direkt olarak bir uçurumdan aşağısına yönlendirdiğini söylüyor.

Google Maps yürüyüşçüleri sapa yollara yönlendiriyor

google maps

John Muir Trust vakfında görev yapan bir koruma memuru olan Nathan Berrie, durum hakkında “Sıkıntı şu ki Google Maps bazen ziyaretçileri, muhtemelen en yakın otopark olduğu için Upper Falls otoparkına yönlendiriyor. Ama bu yol doğru yol değil ve genelde Steam Falls’a veya Ben Nevis’in güney yamaçlarına doğru giden deneyimsiz yürüyüşçülerle karşılaşıyoruz; bu rotanın zirveye gittiğine inanıyorlar.“ dedi.

Uzmanlar, deneyimli tırmanışçıların ve dağcıların bile Google Maps rotalarında sıkıntı yaşabileceklerini söylüyorlar. Dağ güvenliği danışmanı Heather Morning, konuyla ilgili şunları söyledi: “Google Maps’e Ben Nevis yazıp ‘otomobil’ simgesine tıklayınca rotanın bir haritası açılıyor ve sizi Glen Nevis’in başındaki bir otoparka götürüyor; buradan sonrası da zirveye giden yol olarak noktalarla işaretlenmiş oluyor.“

En deneyimli dağcıları bile zorluyor

Ben Nevis dağı

Morning, açıklamasına şöyle devam etti: ”En deneyimli dağcılar bile bu rotayı izlerken sıkıntı yaşar. Rota çok dik, taşlı ve yol bulunmayan bir araziyi işaretliyor ki burada görüş mesafesi iyi olsa bile doğru yürüyüş çizgisini bulmak zor olabilir. Buna bulutları ve yağmuru da ekleyince Google’ın yolu ölümcül oluyor.”

Bir Google sözcüsü, konuyla ilgili açıklamasında ”Google Maps’i güvenlik ve güvenilirlik düşüncesiyle yaptık ve Ben Nevis’in karşılaştığı yönlendirme sorununu araştırmak için çalışıyoruz.” dedi. Bu açıklamanın ardından rotanın Google Maps’te yeniden oluşturulması denendiğinde rota bahsedildiği gibi oluşturulmamış; Google sorunu muhtemelen çözmüş.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.