Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Aylar Önce ‘Toplumsal Bağışıklık Sağlandı’ Denen İsrail’de Salgın Nasıl Yeniden Patladı?

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Aylar Önce 'Toplumsal Bağışıklık Sağlandı' Denen İsrail'de Salgın Nasıl Yeniden Patladı?

Aylar Önce 'Toplumsal Bağışıklık Sağlandı' Denen İsrail'de Salgın Nasıl Yeniden Patladı?

Öncelikle Derya Unutmaz’ın kariyerinden ve bu alandaki yetkinliğinden bahsetmek doğru olacaktır. Tıp doktorluğu unvanını İstanbul Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1991 yılında aldı. İsviçre’nin Basel kentinde Novartis’in immünoloji bölümünde, İtalya, Siena’daki Novartis ve Chiron Corporation’ın İmmünobiyoloji Araştırma Enstitüsü ve New York Üniversitesi Skirball Enstitüsü’nde doktora ve doktora sonrası çalışmalarını tamamladı.

1999 yılında Vanderbilt Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne mikrobiyoloji ve immünoloji doçenti olarak yükseldi. 2006’da New York Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne mikrobiyoloji doçenti olarak atandı, daha sonra bunlara tıp ve patoloji bölümleri eklendi. Araştırmaları şimdiye kadar 22 binden fazla atıf alan Derya Unutmaz, yediden fazla ödülü ve çeşitli patentleri olan bir bilim insanımızdır. 2014 yılından itibaren Jackson Laboratuvarı Genomik Tıp bölümünde baş araştırmacı olarak çalışmaktadır.

İşte İsrail’de vaka sayılarının tekrar artmasının nedeni:

israil vaka

israil covid

derya unutmaz

derya unutmaz covid

derya unutmaz korona

korona israil

covid 19 israil

israil pandemi

delta pandemi

israil delta

Prof. Dr. Derya unutmaz’ın çalışmaları özellikle enfeksiyon hastalıkları ve kronik hastalıklarda T hücreleri farklılaşması, aktivasyonu ve düzenlenmesini içermektedir. Bunun yanı sıra ABD’deki  COVİD-19 aşı çalışmaları, dünyada ve ülkemizde salgınının seyriyle ilgili çalışmaları da aktif bir şekilde takip etmektedir.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.