Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Bakınca Starship’in Ne Kadar Büyük Olduğunu Anlayacağınız Şahane Fotoğraflar

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bakınca Starship'in Ne Kadar Büyük Olduğunu Anlayacağınız Şahane Fotoğraflar

Bakınca Starship'in Ne Kadar Büyük Olduğunu Anlayacağınız Şahane Fotoğraflar

Elon Musk’ın CEO’su olduğu uzay şirketi SpaceX, Starship adlı devasa uzay aracı ile önemli bir göreve hazırlanıyor. Bugüne kadar başarılı başarısız, birçok deneme uçuşu gerçekeştiren Starship uzay gemisi, yine SpaceX’in geliştirdiği devasa itici roket Super Heavy Rocket Booster ile yeni bir test uçuşu için gün sayıyor. 

Bugüne kadar yapılmış dünyanın en büyük uzay roketi olma niteliğini taşıyan Super Heavy Rocket Booster, Starship ile birlikte son derece zorlu ancak bir o kadar da önemli bir göreve imza atacak. SpaceX, önümüzdeki haftalarda prototipi hazır olan Starship’in, Super Heavy Rocket Booster aracılığıyla Teksas’tan uzaya fırlatılacak. Daha sonra uzay şirketi, Starship’i, Hawaii açıklarında bir yere indirmeye çalışacak. 

Aşağıdaki fotoğrafta görsel efekt yok; Dünya’nın yörüngesine gönderilecek Starship, Super Heavy roketinin üzerine yerleştiriliyor:

starship super heavy rocket

Starship ve Super Heavy Rocket Booster, SpaceX için büyük önem arz ediyor. Test uçuşları başarılı olursa Super Heavy tarafından desteklenecek Starship, ilk defa Dünya’nın yörüngesine gönderilecek. 

Elbette tüm bunların gerçekleşmesi için SpaceX’in büyük bir gayretle çalışması gerekiyor. Bugüne kadarki en büyük uzay roketini tasarlayan şirket, roketin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seren bu fotoğrafla birlikte göreve bir adım daha yaklaştıklarını kanıtlamış oldu. Geçtiğimiz günlerde Elon Musk’ın yaptığı açıklamalara göre Starship, şu anda test uçuşu için onay bekleniyor ve  görevin gerçekleştirilmesi için çok kısa bir süre kaldı. 

Starship ve Super Heavy Rocket’in çekilen fotoğraflarına baktığınız zaman, ikilinin ne kadar devasa boyutar ulaştığını görebilirsiniz. Fotoğraflardan büyüklüğünü pek kestiremeyenler için söyleyelim, Super Heavy Rocket 70, Starship de yaklaşık 50 metre uzunluğunda. Görev için üst üste konumlandırılacak bu ikili birleştirildiğinde ise toplamda 120 metre uzunluğa ulaşıyor.

Starship ve Super Heavy Rocket’in diğer fotoğrafları:

starship super heavy rocket

space x starship super heavy rocket

starship super heavy rocket

starship super heavy rocket

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.