Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Bill Gates’ten Sonra İlk: Microsoft CEO’su Satya Nadella, Ayrıca Şirketin Başkanı Oldu

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bill Gates'ten Sonra İlk: Microsoft CEO'su Satya Nadella, Ayrıca Şirketin Başkanı Oldu

Bill Gates'ten Sonra İlk: Microsoft CEO'su Satya Nadella, Ayrıca Şirketin Başkanı Oldu

Dünyanın en büyük yazılım şirketi konumunda bulunan Microsoft, 2014 yılında Steve Ballmer’dan boşalan CEO koltuğuna Satya Nadella‘yı getirmişti. O tarihlerde Microsoft’un en güçlü isimlerinden olan Ballmer, tamamen emekliye ayrılırken; şirketin kurucusu olan Bill Gates de başkanlıktan istifa etmişti.

O günlerden bu yana “Microsoft CEO’su” olarak şirketin en dikkat çeken ismi olan Satya Nadella, son yönetim kurulu toplantısında oy birliği ile Microsoft yönetim kurulu başkanı seçildi. Nadella, 2000 yılında Bill Gates’in CEO’luk görevinden ayrılmasından bu yana şirkete hem CEO hem Başkan olacak ilk isim oldu.

satya nadella

Microsoft yönetim kurulunun Nadella’yı hem CEO hem de başkan olarak yetkilendirmesi, Hint asıllı Amerikalı iş insanının liderliğine ne kadar güvendiklerinin bir kanıtı niteliğinde. Peki yönetim kurulu, yaklaşık 7 yıldır şirketin CEO’luğunu yapan Nadella’ya neden bu kadar güveniyor?

Aslına bakacak olursak Satya Nadella, 2018’de gerçekleştirilen bir söyleşide Microsoft’un değiştiğini ve geleceğin Windows değil bulut hizmetlerinde olacağını söylemişti. Nadella, Windows 10’u geçici bir işletim sistemi değil sürekli güncellenen bir hizmet olarak gördüğünün de altını çiziyordu.

Bununla birlikte Microsoft’un Windows 7’ye vermiş olduğu desteği sonlandırması ve COVID-19’un da etkisi ile 2020 ve içinde bulunduğumuz 2021’de bilgisayar satışlarının yeniden yükselişe geçmesi, şirketi bu konuda strateji değiştirmeye itti. Bundandır ki Microsoft, 2025’te Windows 10 Home ve Pro için desteği sonlandıracağını ve 24 Haziran’da Windows 11‘i duyuracağını açıkladı.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.