Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Birbirlerinden Yüzlerce Kilometre Uzakta Ölen 2 Akraba Viking Savaşçısı, Yüzyıllar Sonra Bir Araya Getirildi

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yeni Mortal Kombat Filminin Nefes Kesen +18 Fragmanı, İzlenme Rekorları Kırdı

Birbirlerinden Yüzlerce Kilometre Uzakta Ölen 2 Akraba Viking Savaşçısı, Yüzyıllar Sonra Bir Araya Getirildi

Tarihteki başarılarıyla, gerçekleştirdikleri akınlarla, kullandıkları silahlarla ve taktiklerle günümüzü oldukça etkilemiş olduğunu söyleyebileceğimiz Vikinglerden 2 kişinin kalıntıları, biri İngiltere’de, diğeri Danimarka’da olmak üzere birbirlerine yaklaşık 805 KM uzaklıkta bulundu.

Araştırmacıların aktardığı bilgilere göre başta bu iki kişinin birbirleriyle pek alakası yok gibi görünüyordu. Fakat daha sonra iki Viking’in DNA’sı üzerinde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda bu kişilerin ikinci derece akraba oldukları ortaya çıktı. Bu da dede-torun veya kardeş ilişkisinin söz konusu olduğu anlamına geliyor.

Biri 20’li, diğeri 50’li yaşlarda yaşamını yitirmiş:

viking

Kalıntılara bakılarak hayat hikayeleri çıkarılamıyor olsa da araştırmacılar tarihte geriye gidip dönemin şartlarına bakıyor ve bunları kalıntıların üzerindeki izlerle birleştirmeye çalışıyor. Bu bağlamda, vücudunda eski ve iyileşmesinin uzun zaman aldığı görülen yaralara sahip olan 50’li yaşlardaki Viking’in eski bir akıncı olabileceği öne sürülüyor.

20’li yaşlarda olana gelirsek, İngiltere kıyılarındaki bir akında ölmüş veya yakalanmış olabileceği öne sürülüyor. O dönemde Kral Ethelred, sık sık yaşanan Danimarkalı akını sebebiyle İngiltere’de yaşayan tüm Danimarkalıların katledilmesi emrini vermişti ve bunun sonucunda cansız bedenler toplu bir mezara konulmuştu. Zamanın yakın olması sebebiyle bu kişinin de bu katliamda yer almış olma ihtimali bulunuyor.

Kalıntıların kabaca 1000 yıl öncesinden olduğu öne sürülse de ortada net bir tarih bulunmuyor. Bu sebeple Danimarka Ulusal Müzesinden Jeanette Varberg, bu iki Viking’in aynı çağda yaşayıp yaşamadığını söylemeye yetecek kadar kanıtın bulunmadığını söylüyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.