Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Birleşik Krallık, Dünyanın En Büyük Kripto Borsası Binance’in Ülkedeki Faaliyetlerini Durdurmasını İstedi

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Birleşik Krallık, Dünyanın En Büyük Kripto Borsası Binance'in Ülkedeki Faaliyetlerini Durdurmasını İstedi

Birleşik Krallık, Dünyanın En Büyük Kripto Borsası Binance'in Ülkedeki Faaliyetlerini Durdurmasını İstedi

25 Haziran’da FCA (Finansal Yönetim Otoritesi) tarafından paylaşılan notta, Binance Markets LTD‘nin, “FCA’nın yazılı onayı olmadan herhangi bir düzenlenmiş aktivite yapmaması” istenirken, bu durumun hemen yürürlüğe gireceği ifade edildi.

Binance cephesinden henüz bir açıklama gelmedi. Yine de Britanya’da kripto paralarla ilgili düzenlemelere baktığımızda platformun bütün faaliyetlerinin hemen durmasınn pek de olası gözükmediğini belirtmek gerek.

Vadeli işlemlere kısıtlama

binance

Britanya’da kripto paralar doğrudan bir denetim mekanizmasına tabii değil. Yine de kripto paralar kullanılarak yapılan uzun vadeli yatırımlar gibi işlemler denetimlere dahil oluyor. Bu da Binance’in aktivitelerinin kısıtlanacağını gösteriyor.

FCA, Binance’ten 30 Haziran’a kadar “Binance Markets Limited Birleşik Krallık İçinde Hiçbir Düzenlenmiş Aktivite Gerçekleştirme Hakkı Yoktur”  ibaresini de internet sitesine koymasını ve sosyal medya hesaplarında paylaşmasını da istedi. 

Ayrıca şu ana kadar platformu kullanmış olan ve Birleşik Krallık’ta yaşayan bütün müşterilerin bilgilerinin güvenceye alınması ve saklanması için de Binance’e 2 Temmuz tarihine kadar süre verildiği ifade ediliyor. 

Sebebi henüz belli değil

pound

FCA şu ana kadar neden Binance’e karşı böyle bir düzenleme yapma yoluna gittiklerine dair bir açıklamada bulunmadı. Binance ise önceki açıklamalarında yasal yükümlülüklerini çok ciddiye aldığını açıklamış ve “yasa koyucular ve kolluk kuvvetleriyle iş birliği içinde bir ilişkileri” olduğunu söylemişti.

Britanya’da da küresel ölçekte olduğu gibi kripto paralara yönelik talepte önemli bir artış göze çarpıyor. FCA da bu pazardaki hareketleri mümkün olduğunca kontrol altında tutmak için mücadele ediyor. Sizce kripto paraların geleceği ne olacak?

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.