Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

BTS Butter, Fındık Kırar Gibi Rekor Kırmaya Devam Ediyor: Billboard Hot 100’ün 23 Yıllık Rekoru Kırıldı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

BTS Butter, Fındık Kırar Gibi Rekor Kırmaya Devam Ediyor: Billboard Hot 100'ün 23 Yıllık Rekoru Kırıldı

BTS Butter, Fındık Kırar Gibi Rekor Kırmaya Devam Ediyor: Billboard Hot 100'ün 23 Yıllık Rekoru Kırıldı

Bir Kore Pop ya da kısaca K-Pop grubu olan BTS, rekorlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Grubun haziran ayında listeleri işgal eden şarkısı Butter, daha önce zaten ‘YouTube ve Spotify’da Bir Günde En Çok Dinlenen Şarkı‘ ve ‘İlk gösterimde en fazla eş zamanlı izlenen şarkı‘ gibi rekorları kırmış olan Butter, bu kez daha ‘sektörel’ bir rekor kırmış durumda.

Billboard Hot 100 listesi, bir şarkının dünya çapında ne kadar popüler olduğunu görmenin en kolay yollarından biridir. Pek çok parametre göz önüne alınarak oluşturulan listede BTS’nin Butter şarkısı, 5 haftadır birinci sırada yer alıyor ki bu, bir şarkının Hot 100 listesinin zirvesinde geçirdiği en uzun süre oldu.

bts butter

Önceki rekor, Aerosmith’in I Don’t Want to Miss a Thing adlı şarkısına aitti ki o da Billboard Hot 100 listesinde dört hafta boyunca zirvede kalmayı başarmıştı. Billboard’a göre Butter, yalnızca geçtiğimiz hafta ABD’de 12,4 milyon kez yayınlandı, 27,6 milyon kez radyoda çaldı ve 128.400 kez indirildi. Bu istatistikler, BTS’nin son şarkısının beşinci haftasında da Hot 100’ün zirvesinde kalmasını sağladı.

İlginç bir şekilde Butter, 5 Haziran’da listeye birinci sıradan girdiğinden bu yana dinlenme oranında yalnızca yüzde 1 düşüş gördü. Dahası, radyo dinlemelerinde yüzde 6, indirme sayısında ise yüzde 15 artış görüldü. Dolayısı ile BTS Butter, 6. hafta da Billboard Hot 100 listesinin zirvesinde kalarak kırılması çok zor bir rekora imza atabilir ve bu çok da sürpriz olmaz.

Billboard’a göre geçtiğimiz haftanın en iyi 10 şarkısı

Butter – BTS good 4 u – Olivia Rodrigo Levitating – Dua Lipa featuring DaBaby Kiss Me More – Doja Cat featuring SZA Peaches – Justin Bieber featuring Daniel Caesar ve Giveon Leave The Door Open – Silk Sonic Save Your Tears – The Weeknd ve Ariana Grande Montero (Call Me By Your Name) – Lil Nas X deja vu – Olivia Rodrigo Astronaut In The Ocean – Masked Wolf

BTS – Butter klibi

Billboard Hot 100’de bir önceki rekorun sahibi olan Aerosmith – I Don’t Want to Miss a Thing klibi

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.