Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Bu da Eşeklerin Disney Land’i: Meksika’da, Soyları Tükenen Eşekler İçin Özel Bir Tema Park Oluşturuldu

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bu da Eşeklerin Disney Land'i: Meksika'da, Soyları Tükenen Eşekler İçin Özel Bir Tema Park Oluşturuldu

Bu da Eşeklerin Disney Land'i: Meksika'da, Soyları Tükenen Eşekler İçin Özel Bir Tema Park Oluşturuldu

İnsanlığın sonu gelmez tüketim ihtiyacını gidermek için attığı adımlar, çoğu zaman doğanın sunduklarının soyunun tükenmesiyle sonuçlanıyor. Meksika’da buna örnek olabilecek bir durum yaşanıyor; yıllar boyu ülkenin ‘maskotu’ olmuş Meksika eşeklerinin nüfusu giderek azalıyor.

Bu durumun önüne geçmek ve eşeklerin Meksika kültürü içerisindeki yerini yeniden hatırlatmak için bir tema park oluşturulmuş. ‘Burrolandia’ isimli bu tema parkta mezbahalardan ya da kötü koşullarda yaşadıkları yerlerden kurtarılmış eşekler bulunuyor. Ziyaretçiler, eşeklerle tanışmanın yanında Meksika kültüründe ve tarihinde eşeklerin ne ifade ettiğine dair hikayelerle birlikte eşeklere dair yeni bilgiler edinebiliyor. Tema parkta ayrıca eşek konseptine uygun eğlenceli sergi alanları da bulunuyor.

Çin’de oluşan yoğun ‘eşek postu’ talebi eşeklerin nüfusunu azaltıyor:

eşekler

Burrolandia’nın yöneticisi olan Raul Flores, “90’lı yıllarda yaklaşık 1,5 milyonluk bir nüfus vardı ancak bugün yaklaşık 300 bin eşek olduğu tahmin ediliyor” diyerek yıllar içerisinde keskin bir şekilde azalan eşek nüfusuna dikkat çekiyor. Eşek nüfusundaki büyük düşüşün farklı sebepleri olduğu biliniyor fakat en önemli sebep, Çin’de sürekli artan ‘eşek postu’ talebi. 

Eşek postları, Çin’e özgü bir tür jelatin olan ejiao yapımında kullanılıyor. Güzellik ürünlerinde ve alternatif tıp ürünlerinde kullanılan ejiao’ya son yıllarda ilginin büyük oranda artmasıyla birlikte Çin’de eşek nüfusunda büyük bir düşüş yaşanmış durumda. Bu da Çin’deki üreticileri Afrika ve Güney Amerika gibi yerlerden eşek satın almaya itmiş. Sonuç olarak, Çin’deki eşek nüfusundan sonra şimdi de Meksika’daki eşek nüfusu azalmış. 

Burrolandia

Ayrıca eşeklere olan bu yoğun ilgi, ‘eşeklerin çalınmasına‘ bile yol açmış. Ancak ne yazık ki bu durumun önüne geçilecek ciddi adımlar atılmış değil. Burrolandia’nın açılış amacı ise Meksika’ya eşeklerin kültürlerinin bir parçası olduğunu hatırlatarak onları korumaları gerektiğini söyleyebilmek.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.