Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Bu da Rekabet Etmeme Cezası: Audi, BMW, Porsche ve Volkswagen’e 1 Milyar Dolar Ceza Kesildi

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bu da Rekabet Etmeme Cezası: Audi, BMW, Porsche ve Volkswagen'e 1 Milyar Dolar Ceza Kesildi

Bu da Rekabet Etmeme Cezası: Audi, BMW, Porsche ve Volkswagen'e 1 Milyar Dolar Ceza Kesildi

Avrupa Birliği, Türkiye’de de fazlasıyla sevilen dört otomobil devine 1 milyar dolar para cezası kesti. Tamamı Almanya merkezli olan bu otomobil üreticileri; Audi, BMW, Porsche ve Volkswagen. Avrupa Birliği denetleyici kurumlarının bu dört deve ceza kesmesinin nedeni ise birkaç yıl önce Volkswagen’in başına bela olan emisyon konusu.

Avrupa Komisyonu, şirketlere genellikle haksız rekabet nedeniyle ceza keser. Ancak bu kez, tam tersi bir durum söz konusu. Öyle ki bahsi geçen Audi, BMW, Porsche ve Volkswagen, ellerinde uygun teknoloji olsa da iş birliği yaparak tasarladıkları araçların emisyon değerini düşürmüyorlardı. Bu durumun hem dizel hem de benzinli araçlarda geçerli olduğunu söyleyen yetkililer, şirketlerin rekabet etmek istemediklerini belirtiyorlar.

Otomobil devlerine ceza

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Margrethe Vestager’e göre otomobil dünyasının devleri, yaptıkları bu iş birliği ile tüketicilerin haklarını da ihlal etmiş durumdalar. Zira tüketiciler, bahsi geçen otomobil markalarına ait olan doğa dostu otomobiller satın alabilecekken şirketlerin rekabetten kaçınması nedeniyle alamıyorlar. Dolayısı ile tüketici hakları ihlal edilmiş oluyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.