Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Bu Kadar Yetki Napolyon’da Yoktu: Facebook, Gruplar İçin Yeni Yönetim Araçlarını Duyurdu

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yeni Mortal Kombat Filminin Nefes Kesen +18 Fragmanı, İzlenme Rekorları Kırdı

Bu Kadar Yetki Napolyon'da Yoktu: Facebook, Gruplar İçin Yeni Yönetim Araçlarını Duyurdu

Yaşanan tüm skandallara ve değişen dünyaya rağmen dünyanın en fazla kullanıcıya sahip sosyal medya ağı olmaya devam eden Facebook, kullanıcıların kendilerine ait topluluklar oluşturabildiği “Gruplar” özelliği için geliştirdiği yeni yönetim araçlarını duyurdu. 

Facebook’un grup yöneticileri için sunmuş olduğu yeni araç ve özelliklerin başında ‘Yönetici Ana Sayfası‘ yer alıyor. Grup yöneticilerinin kendilerine göre özelleştirebileceği bu alanda tüm yönetici araçları, ayarlar ve özelliklere tek kolay bir şekilde ulaşım imkanı sunuluyor. Yöneticiler; gönderi, üye ya da raporlanan öğeleri de bu sayfadan tek bakışta görebilecekler.

facebook grup yönetim merkezi

Facebook’un gruplar için sunduğu yeni özelliklerden biri de ‘yorum moderasyonu‘ olacak. Facebook, yeni özellik ile birlikte yöneticilerin kazanmış olduğu yetkileri şu şekilde açıklıyor:

“Bir Facebook hesabına ne kadar süredir sahip oldukları veya yakın zamanda grup kurallarını ihlal edip etmedikleri gibi çeşitli seçeneklere göre gruba katılmaya uygun olmayan kişilerin kısıtlanması.

Grubunuzda görünmesini istemediğiniz yorumların, bu yorumlar yayınlandıktan sonra silinmesi yerine proaktif bir şekilde engellenmesi.

Belirli bağlantıları içeren gönderileri ve yorumları reddederek tanıtım amaçlı içerik sayısının azaltılması ve bunu yaparken gönderi sahibine görüş bildirilmesi. Bu sayede gönderi sahibi, gönderisini düzenleyebilir ve tekrar değerlendirmeye gönderebilir.

Spam içerikleri sınırlama ve tartışmaları yönetme gibi önceliklere yardımcı olması için Facebook’un önceden belirlenmiş kriterlerin kullanılması. Yöneticiler, gruplarının ihtiyaçlarını karşılamak için önceden belirlenmiş kriterlere göz atabilir, bunları ekleyebilir ve düzenleyebilir. Yöneticiler, Yönetici Yardımı‘ndan belirli eylemleri geri alma veya kriterleri zaman içinde değiştirip iyileştirme seçeneğine sahiptir.”

facebook grup yönetimi

Ayrıca ‘tartışma uyarıları‘ adlı yeni bir özellik, gruplarında tartışmalı veya olumsuz olabilecek konuşmalar yapıldığında durumu yöneticilere bildirirken; ‘konuşmaları yavaşlatmak‘ adlı yeni özellik, belirli grup üyelerinin yorum yapabilme sıklığına ve kendi seçtikleri belirli gönderilerde ne sıklıkta yorum yapılabileceğine sınırlama getirilmesine izin veriyor.

Facebook’un grup yöneticilerine sunmuş olduğu yeni özelliklerden ‘üye özeti‘, her bir üyenin gruptaki hareketlerinin birleştirilmiş bir özetini sunuyor. Ayrıca artık Bir üye veya yönetici grupta bir ihlal gerçekleştirdiğinde yöneticiler artık yeni bir değerlendirme gerçekleştirilmesi için Facebook’a itirazda bulunabilecekler.

facebook grup yönetimi

Yöneticiler için Anketler veya Etkinlikler gibi belirli gönderi türlerini açma veya kapatma özelliği de sunan Facebook, böylece üyelerin grupta en çok kullandığı gönderi türlerini bulmayı kolaylaştırıyor. Üyelerin birbirleriyle gerçek zamanlı olarak bağlantı kurmasını kolaylaştırmak için ise Sohbetler özelliği, güncellenmiş  şekilde yeniden kullanıma sunuluyor.

Facebook grup yöneticilerinin en çok işine yarayacak yeni özelliklerden biri de yönetici duyurusu bildirimleri olacak. Bu özellik ile yöneticiler, bir gönderiyi duyuru olarak işaretlediği zaman üyelere bildirim gidecek. Ancak bu bildirimleri gören üye sayısı, üyelerin gruptaki hareketleri ve aynı zaman diliminde aldıkları diğer bildirimler de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere göre değişecek.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.