Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Bu Kadarı da Olmaz: Kapısı Değiştirilmiş Halde Satılan ‘Sıfır’ Otomobil, Mahkeme Kararıyla Değiştirildi

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yeni Mortal Kombat Filminin Nefes Kesen +18 Fragmanı, İzlenme Rekorları Kırdı

Bu Kadarı da Olmaz: Kapısı Değiştirilmiş Halde Satılan 'Sıfır' Otomobil, Mahkeme Kararıyla Değiştirildi

Araç satın alırken veya satın aldıktan sonra karşılaşılan garip olayları duymaya alıştık diyebiliriz. Bayilerden alınan ve hiç kullanılmamış 0 km araçların değişen parçalarının olması, kilometrelerinin sıfırlanması, boyanması veya kazaya karıştıysa kayda işlenmemesi gibi birçok şey ülkemizde karşımıza çıkmakta.

Buna ek olarak geçtiğimiz günlerde sizlerle, Türkiye yollarında dolaşmakta olan ağır hasarlı araç sayısını paylaşmıştık ki bu da halihazırda bahsettiğimiz belirsiz olan durum karşısında daha da tedirgin olmamıza sebep oluyor. Şimdi ise bu türde bir olay Ankara’dan karşımıza çıkıyor. İşte detaylar:

0 km aracın sol ön kapısı değiştirilmiş

0 KM aracın sol ön kapısı değiştirilmiş

Aracı satın alan kişi, aracın sol ön camında ve kapısında teknik sorunlar yaşadığını belirtti ve sorunları çözmek için aracı servise götürdü. Sorunlar giderilemeyince ise ekspertizin yolunu tutan kişi, aracın sol ön kapısının değiştirilmiş olduğunu öğrendi.

Buradan sonra da firmanın yolunu tutan kişi, aracın ayıplı olduğunu söyledi ve bu sebeple değiştirilmesini istedi fakat firma bunu kabul etmedi. Bunun üzerine araç sahibi, firmaya dava açtı. Firma, araçta üretimden kaynaklı bir sorun olmadığını, aracın kontrolden geçirilip teslim edildiğini ve ne olduysa satıştan sonra olduğunu savundu.

Bunun üzerine boyalı kapının satın alınmadan önce fark edilecek düzeyde olduğunu ve aracın kullanımına veya güvenliğine engel olmadığını ekleyen satıcı, mahkeme gerekçesinde gösterilene göre, satış esnasında kapıya dair herhangi bir belge sunmadı ve aracın sorunsuz şekilde satıldığını da kanıtlayamadı.

Ankara 10. Tüketici Mahkemesi, bu sebeple ayıplı olduğu görülen aracın, ayıpsız dengiyle değiştirilmesine karar verdi. Fakat araç sahibi burada durmadı ve firmanın sahibini dolandırıcılık suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyet etti.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.