Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

BuzzFeed, 10 Bin Dolara Varan Ödüllü Bir İçerik Yarışması Başlattı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

BuzzFeed, 10 Bin Dolara Varan Ödüllü Bir İçerik Yarışması Başlattı

BuzzFeed, 10 Bin Dolara Varan Ödüllü Bir İçerik Yarışması Başlattı

2006 yılında kurulan ve bugüne kadar haber ve eğlenceli içerikleriyle en popüler internet siteleri arasında yer alan BuzzFeed, ilgi çekici bir program başlattığını duyurdu. İçerik üretimi konusuna farklı bir bakış açısı getiren site, ‘BuzzFeed Summer Writers’ Challenge’ kapsamında içerik yazan yazarlarına 10.000 dolara kadar ödül dağıtmaya hazırlanıyor.

Yapılan duyuruya göre bir içerik yazan ve paylaşan içerik üreticileri, okunma sayısına göre ödüller kazanacak. 15 Temmuz – 15 Ağustos tarihleri arasında içeriği 150 binden fazla okunan yazarlara 15 dolar verilecek. İçeriği 4 milyondan fazla okunan yazarlaraysa 10 bin dolarlık dev bir ödül verilecek. 4 milyon sayısı her ne kadar uçuk dursa da, fazlasıyla ilgi çekici bir içerik BuzzFeed gibi bir platformda bu sayıya ulaşabilme şansına sahip. İşin bizim için kötü yanı, yarışmanın yalnızca ABD’de yasal olarak ikâmet eden kişilere açık olması.

Son yılların trendi BuzzFeed’e de geldi:

buzzfeed

İçerik oluşturmayı halka açık bir şekilde yapmak, son dönemlerde popülerleşen bir iş modeli haline dönüştü. Forbes Media gibi büyük platformlar da içerik üreticilerine dışarıdan yazı yazma şansı tanımaya başladı. Koronavirüsün başlamasıyla birlikteyse içerik üreticilerine verilen ödül miktarı, ayda en az beş gönderi yazanlar için 250 dolara kadar düştü.

BuzzFeed de bu yolda giden platformlar arasına katıldı. Şirketin büyüme ve trendlerden sorumlu yöneticisi Peggy Wang, AdWeek’e yaptığı açıklamada ‘Zorluğun olumlu etkilerini görürsek, kesinlikle bu girişimi genişletebiliriz veya başka biçimlere sokabiliriz.’ ifadelerini kullandı. BuzzFeed, eğlence odaklı içerikleriyle tanınıyor olsa da son yıllarda araştırmacı gazetecilik birimini büyütmeye ve çarpıcı haberleri bildirmeye yatırım yaptı. İlk Pulitzer ödülünüyse Çin’de Uygurların hapsedilmesini konu alan bir diziyle kazandı.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.