Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Çentiklere/Deliklere Yol Gözüktü: OPPO, Oldukça Kaliteli Selfie’ler Çekebilen Yeni Ekran Altı Kamera Teknolojisini Tanıttı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Çentiklere/Deliklere Yol Gözüktü: OPPO, Oldukça Kaliteli Selfie'ler Çekebilen Yeni Ekran Altı Kamera Teknolojisini Tanıttı

Çentiklere/Deliklere Yol Gözüktü: OPPO, Oldukça Kaliteli Selfie'ler Çekebilen Yeni Ekran Altı Kamera Teknolojisini Tanıttı

Akıllı telefon sektörünün geçtiğimiz dönemlerdeki en çok konuşulan yeniliklerinden bir tanesi, ekran altına gömülü kamera teknolojisiydi. Başta ZTE olmak üzere birkaç firma, bu özelliğe sahip olan akıllı telefonlar da duyurdular. Ancak ön kameranın ekrana gömülmesi, kameranın gömüldüğü bölgede bazı renk değişimlerine yol açmıştı. Şimdiyse OPPO, bu teknolojiyi iyileştirdiğini gözler önüne seren yeni nesil bir teknoloji duyurdu.

OPPO tarafından yapılan açıklamalara göre şirketin yeni nesil ekran altı kamera teknolojisi, ekranın bütünlüğünden ödün vermeyecek şekilde geliştirildi. Kullandığı OLED ekran panelinde daha küçük pikseller kullanmaya karar veren şirket, ekranın her yerinde 400 ppi piksel yoğunluğu sunmayı başardı. Bu sayede de kullanıcılara eksiksiz bir deneyim sunulmuş olundu. Elbette bu teknoloji, şimdilik OPPO’nun iddiasından ibaret.

OPPO’nun yeni nesil ekrana gömülü kamera teknolojisi, gerçek uçtan uca ekran deneyimi sunuyor

OPPO

OPPO, geliştirdiği teknolojinin neler sunduğunu göstermek için bir ekran görüntüsü paylaştı. Bu ekran görüntüsünde bir metin örneği paylaşan şirket, kullanıcılara nasıl kesintisiz bir deneyim sunulduğunu göstermiş oldu. Yukarıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz üzere ekran, ön kameranın eklenmiş olduğu bölümde hiçbir görüntü farklılığına neden olmuyor.

OPPO’nun ekran altına gömülü ön kamerasının fotoğraf kalitesi ise şöyle

OPPO

Ekran altına gömülü ön kameraların ön büyük sorunu, ışık geçirgenliğin düşmesi nedeniyle yaşanan performans sorunlarıydı. Piksel boyutunu küçülterek bu sorunun üstesinden geldiğini ifade eden OPPO yöneticileri, aynı telefonla çekilmiş olan bir fotoğrafın örneğini paylaştılar. Yukarıdaki görüntü, OPPO’nun yeni nesil ekran altına gömülü ön kamerasının hiç de fena olmayan bir performans sunduğunu gözler önüne seriyor. ZTE’nin Axon 20 5G isimli ekran altına gömülü ön kameralı telefonu, bu denli iyi bir performans verememişti.

ZTE Axon 20 5G’nin ön kamera performansı şöyleydi

ZTE Axon 20 5G

OPPO, yeni nesil ekran altına gömülü ön kamera teknolojisinin kullanıcılara ne zaman ulaşacağına dair bir açıklama yapmadı. Ayrıca bu teknolojiye sahip olacak ilk modelin ne olacağı da şimdilik bilinmiyor. OPPO, bu hamlesiyle yakın bir gelecekte akıllı telefon dünyasındaki yerini çok daha güçlendirebilir gibi görünüyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.