Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Ceza mı Ödül mü Belli Değil: Netflix, La Casa de Papel Spoiler’ı Verenleri ‘Rehin Aldı’

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Ceza mı Ödül mü Belli Değil: Netflix, La Casa de Papel Spoiler'ı Verenleri 'Rehin Aldı'

Ceza mı Ödül mü Belli Değil: Netflix, La Casa de Papel Spoiler'ı Verenleri 'Rehin Aldı'

Netflix, sosyal medyayı en etkili kullanan ve viral reklam yapma işini çok iyi kotaran bir firma olarak biliniyor. Dünyaca ünlü fenomen dizi La Casa de Papel’in final sezonu için de firma çok konuşulacak bir aktivite düzenledi. 

İtalya’da dizi hakkında en çok spoiler paylaşımı yapan 100 izleyici Netflix tarafından tespit edildi. Sonrasında da bu kişiler dizinin özel gösterimi için bir aktiviteye davet edildi. Sonrasında ise Netflix oldukça troll bir yöntemle bu izleyicilerin spoiler vermesini engellemiş oldu.

Madrid diyerek kandırdılar:

la casa de papel

Dizinin yeni sezonuyla aynı anda başlayacak olan özel gösterim için Madrid’e gidecekleri söylenen 100 davetli, hiçbir şeyden habersiz bir şekilde uçağa bindi. Daha sonra ise uçağın hoparlörlerinden Profesör’ün sesini duyan izleyiciler, rotalarının Madrid olmadığını anladı.

İzleyicilerin yer aldığı uçak 5 saat boyunca havada kalırken, yolcular da bu esnada dizinin yeni bölümlerini izlemiş oldu. Yine de elektronik cihazları uçak modunda olduğu için bu süreçte herhangi bir şekilde diziden bilgi paylaşamadılar. 

Aslında Netflix izleyicilerini kırmadan spoiler vermelerini engellemek için böyle bir yol izlemiş oldu. Sosyal medya çağında izleyicilerin keyfini kaçıracak, merak ettikleri şeyleri önceden açığa çıkaracak içerikler sıklıkla paylaşılıyor. 

Spoiler sorunu büyüyor:

la casa de papel

Daha önce yapılan araştırmalara göre internette bir dizi ile ilgili olarak yapılan paylaşımların %12.5’i spoiler olarak adlandırılan türden içeriklerden oluşuyor. Üstelik dizilerin ilk yayınlandığı saatlerde bu durum daha korkunç bir hale geliyor. 

“No Spoiler Heist” adıyla gerçekleştirilen aktivitenin ardından Netflix bir de video yayınladı. Videoyu aşağıda yer alan bağlantıdan izleyebilirsiniz. 

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.