Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Çip Krizi Samsung’u da Vurdu: Galaxy S21 FE’nin Üretiminin Askıya Alındığı İddia Edildi

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Çip Krizi Samsung'u da Vurdu: Galaxy S21 FE'nin Üretiminin Askıya Alındığı İddia Edildi

Çip Krizi Samsung'u da Vurdu: Galaxy S21 FE'nin Üretiminin Askıya Alındığı İddia Edildi

Samsung, 2021’in 3. çeyreğinde Galaxy S21 serisinin en yeni üyesi Galaxy S21 FE‘yi karşımıza getirmeye hazırlanıyordu. Serinin diğer modellerine kıyasla uygun bir fiyatla gelmesi beklenen ve geçtiğimiz günlerde gelen haberlerle şimdiye kadar tanıtılmış en uygun fiyatlı amiral gemisi olacağı ifade edilen Galaxy S21 FE, anlaşılan o ki bir süre daha meraklı gözlerin karşısına çıkamayacak.

Malumunuz, özellikle otomotiv ve teknoloji sektörünü sarsan küresel bir kriz var; çip krizi. Geçtiğimiz birkaç aydır tıpkı otomotiv sektöründe olduğu gibi akıllı telefon gibi farklı sektörleri de vuracağı söylenen çip krizinden etkilenen ilk telefon Galaxy S21 FE olacak gibi görünüyor. Bazı kaynaklardan gelen açıklamalara göre Samsung, Galaxy S21 FE’nin üretimini askıya aldı.

Tedarik ortaklarına verilen siparişler iptal edildi:

Galaxy S21 FE

Twitter’da FrontTron isimli kullanıcının etnews’un haberine dayandırdığı paylaşımında, Samsung’un Galaxy S21 FE’nin üretimini aniden durdurduğu haberi endüstri kaynaklarınca doğrulandı. Buna göre Samsung, 11 Haziran’da tedarik ortaklarına Galaxy S21 FE’nin üretiminin askıya alındığını bildirdi ve verilen siparişleri iptal etti. Samsung ayrıca dolaşımda ya da üretimde olan envantere dair de bilgi talep etti.

Durumun kaynağının ise Samsung’un işlemcileri katlanabilir telefonlara transfer etmesi olduğunu söyleniyor. Yeterli yarı iletkenin bulunamıyor oluşu da haliyle Galaxy S21 FE’nin üretiminin askıya alınmasıyla sonuçlanıyor.

Bu konuya ilişkin henüz Samsung cephesinden bir doğrulama haberi gelmedi ancak sektörün genel durumuna ve sürekli büyüyen çip krizine bakacak olursak durum çok da ihtimal dışı görünmüyor. S21 FE’nin kriz çözüldükten sonra yeniden üretme girmesi muhtemel ancak yaşananlar telefonun büyük bir gecikmeyle karşımıza gelmesine neden olacak gibi görünüyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.