Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Çocukluğumuzun En Güzel Zamanlarını Geçirdiğimiz Jetix Çizgi Filmleri

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Çocukluğumuzun En Güzel Zamanlarını Geçirdiğimiz Jetix Çizgi Filmleri

Çocukluğumuzun En Güzel Zamanlarını Geçirdiğimiz Jetix Çizgi Filmleri

Çocukluğumuzda sabahın köründe uyanıp, daha kahvaltı bile etmeden ilk durağımız televizyonun başı olurdu. Okula gitmeden yarım gözle oturduğumuz televizyonun başında ise ilk ve tek durağımız vazgeçilmez Jetix’ti. Kapanan Fox Kids’in yerine gelen Jetix, hafta sonları bile sabah erkenden uyanmamıza neden olacak birçok çizgi film yayınlardı.

Sabah 06:00’dan gece 22:45’e kadar yayın yapan Jetix kanalında hemen hemen her çocuk aradığı çizgi filmi bulabilirdi. Bu içeriğimizde, çocukluğumuzun en güzel zamanlarını geçirdiğimiz Jetix çizgi filmlerine doğru nostaljik bir yolculuğa çıkıyoruz. Gelin gözümüzü ayırmadan seyrettiğimiz Jetix’te yayınlanan çizgi filmlere hep birlikte yeniden bir göz atalım.

Nostalji kuşağımızda bugün: Jetix çizgi filmleri:

Müfettiş Gadget Afacan Louie Afacan Dennis Andy’nin Nesi Var? 402 Numaralı Sınıf Tutenstein Sonic X Roboroach Spider-Man Animated Series X-Men: The Animated Series

Detroit: Become Human bak işine: tarihin ilk Sayborg dedektifi Müfettiş Gadget

Müfettiş Gadget jetix

Müfettiş Gadget’ı hepimiz biliyoruz. Vücudunun hemen hemen her yerinden bir alet çıkaran Müfettiş Gadget, yarı insan yarı makine bir sayborgtur. Doktor Pençe ile sürekli kedi-fare kovalamacası içerisinde olan Gadget, herkesi kurtarmaya çalışır. Fakat Gadget ne zaman Doktor Pençe’nin eline düşse yeğeni Penny yardımına koşar. Hakkında sayısız komplo teorisi de bulunan Müfettiş Gadget, sakar ama bir o kadar da iyi kalpli müfettişimizin maceralı ile hâlâ içimizi ısıtabiliyor.

ABD’li ünlü komedyen Louie Anderson’ın çocukluk anıları: Afacan Louie

Afacan Louie

Çizgi film dalında iki Emmy kazanan Afacan Louie, 1994 yılında bir yılbaşı özel programı olarak başlayıp 1998 yılına kadar devam etmişti. Aslında düşünüldüğü gibi hayal ürünü olmayan Afacan Louise, dönemin ünlü komedyeni Louise Anderson’ın çocukluk anıları. Durum böyle olunca, ünlü komedyenin yazdığı espriler ile karşımıza gülmekten kırıp geçiren bir çizgi film çıkıyor. Louie’nin babasıyla sürekli atışmaları, bıkkın tavırları ve kıvrak esprileri birçoğumuzun hâlâ aklındadır.

Aslında oldukça üzücü bir hikâyeye sahip olan çizgi film: Afacan Dennis

Afacan Dennis

Sürekli annesini, babasını ve komşuları Bay Wilson’ı çileden çıkaran Afacan Dennis, aslında çok üzücü bir gerçek hayat hikâyesine dayanıyor. 1951 yılında Henry Ketcham tarafından çizgi roman şeklinde piyasaya çıkan Afacan Dennis, aslında Henry’nin kendi oğlundan başkası değil. Çizgi filmdeki gibi oldukça yaramaz bir çocuk olan Dennis’in annesi ise ciddi bir uyuşturucu bağımlısıydı. Hem Dennis’in yaramazlıklarından hem de eşi Alice’den bıkan Henry ise eşinden boşanma kararı almıştı. Boşanma davası bitmeden Alice’in yüksek doz uyuşturucudan ölmesi üzere başka biriyle evlenip İsviçre’ye taşınan Henry, Dennis’i bir yatılı okula vererek kendi ölümüne kadar oğluyla neredeyse hiç görüşmedi.

Çizgi film dünyasının en büyük şakacılarından Andy’nin Nesi Var?

Andy'nin Nesi Var?

Andy’nin Nesi Var?, çizgi film dünyasının en büyük şakacılarından olan Andy Larkin’in maceralarını anlatıyor. Andy’nin nesi olduğunu bilmiyoruz ama çizgi film dünyasının en şakacı karakterlerinden biri olduğu kesin. Hayatı okula gitmek, arkadaşları ile takılmak ve sevdiği kızın peşinden koşmak olan Andy, buraya kadar sıradan bir genç gibi görünüyor. Fakat Andy’nin asıl olayı ise ailesinden, arkadaşlarına, öğretmenlerine ve hatta şehrin valisine bile “eşek şakası” yapabilmesi. Sürekli çevresindeki kişileri bir şaka kurbanı hâline getiren Andy, bu özelliğini büyükbabasından almıştır.

İlkokul yıllarımızdaki sınıfımızdan pek de farkı olmayan 402 Numaralı Sınıf

402 Numaralı Sınıf

Penny, Nancy, Jesse, Vinnie ve 402 Numaralı Sınıf’ın diğer çocukları; birçoğumuzun hâlâ aklındadır. Çocukların ilkokul zamanlarındaki düşünce biçimlerini ve sosyal hayatlarını oldukça komik şekilde aktaran bu çizgi dizide, normal bir okulda görebileceğiniz hemen hemen her türden karakter vardı. Sınıfın sinir bozucu kızı Nancy’den, okulun zengin ama züppe olmayan kızı Penny’e, sürekli dalga geçilen yaşıtlarına göre küçük kalmış Jesse’ye ve sınıfın şakacısı Vinnie’ye kadar her türden çocuk 402 numaralı sınıfta yer alıyordu.

Amumu bak işine: çocuk firavun Tutankhamun’un maceraları Tutenstein

Tutenstein jetix

Jetix’te yayınlanan bir diğer Emmy ödüllü çizgi film Tutenstein, Antik Mısır’da yaşamış efsane çocuk firavun Tutankhamun’dan esinlenilerek yaratılmış. 3000 yıllık uykudan sonra uyanan Tutenstein, 21. yüzyılın ortasında ne yapacağını bilemeyen bir çocuk mumyadır. Arkadaşı Cleo ve konuşan kedisi Luxor ile 21. yüzyıla ayak uydurmaya çalışan Tutenstein, bir yandan dünyayı korumak için Kaos tanrısı Set’i de alt etmeye çalışır.

Kirpi Sonic ve arkadaşlarının Dr. Eggman ile imtihanı: Sonic X

Sonic X

Sega’nın meşhur Sonic oyun serisini hepimiz biliyoruz. 1991 yılında Sega konsollara çıkan Sonic the Hedgehog, 1998 yılında tamamen yenilerek yeniden başlamıştı. Sonic X de tam 1998 yılında çıkan bu Sonic Adventure oyunundaki olayları anlatıyordu. Mobius isimli paralel bir evrenden gelen insansı-uzaylı kirpi Sonic ve arkadaşları, Dr. Eggman ile uğraşırken yanlışlıkla dünyaya ışınlanırlar. Dünyada Chris isimli bir çocuk tarafından kurtarılan Sonic ise Chris’in yardımıyla arkadaşlarını arar ve Kaos Zümrütleri’ni toplayarak Dr. Eggman’in planlarını bozmaya çalışır.

İki hamam böceği ne kadar komik olabilir ki? Roboroach

Roboroach

Jetix’te yayınlanan en komik çizgi filmlerin başında gelen Roboroach, iki hamam böceğini izleyerek gülme krizlerine girebildiğimiz bir seriydi. İki kardeş Robot-hamam böceğinin maceraları konulu bu dizide büyük kardeş Ruby duygusal ve düşünceli olurken kardeşi Reg ise tam bir haşareydi diyebiliriz. Bu iki zıt kardeşin birlikte yaşadığı maceralar ise gülmekten kırıp geçiriyordu.

Bir nesli Marvel hayranı yapan çizgi film serisi: Spider-Man Animated Series

Spider man çizgi filmi

Bizleri ister çocuk ister yetişken olalım, hâlâ gördüğümüzde ekran başına kilitleyen Spider-Man Animated Series, Jetix kanalında yayınlanan en iyi çizgi filmlerin başında geliyor. Stan Lee’nin çizgi romanlardan direkt olarak uyarladığı Spider-Man dizisinde, adeta bir Marvel karakterleri geçidi yaşanıyordu. Özellikle X-Men ile el ele giden seride, sevilen Marvel karakterlerinin yanı sıra kıyıda köşede kalmış birçok kahramanı ve kötüyü de tanıma fırsatı edinmiştik.

Mutant nedir bilmezken Wolverine hayranı olduğumuz seri: X-Men: The Animated Series

X-Men çizgi filmi jetix

Döneminin en iyi çizgi roman uyarlamalarından biri olarak kabul edilen X-Men: The Animated Series, 1992 yılından 1997 yılına tam beş sezon yayında kalmıştı. Spider-Man çizgi filmiyle genellikle bir arada giden X-Men serisi, Marvel ve X-Men’i ülkemizde geniş kitlelere tanıtan yapım da diyebiliriz. 2000 yılında başlayan X-Men film serisi de bu çizgi filmin sezonlarından büyük ölçüde esinlenmişti. Cyclops, Wolverine, Rogue, Storm, Beast, Professor X ve Gambit başta olmak üzere aklınıza gelebilecek her türlü X-Men kahramanı bu çizgi filmde boy gösteriyor.

Çocukluğumuzda severek izlediğimiz çizgi filmlere yeniden baktığımız Jetix çizgi filmleri listemizin sonuna geldik. Jetix’te bir dönem, tek listeye sığdıramayacağımız birçok farklı iyi çizgi film de yayınlanıyordu. Sizler listede bulunan çizgi filmlerden hangilerini izliyordunuz? Sevdiğiniz çizgi filmleri bizlerle yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.