Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Çok Tartışılacak Araştırma: Erkekler, Dünyayı Kadınlardan Daha Fazla Kirletiyor

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Çok Tartışılacak Araştırma: Erkekler, Dünyayı Kadınlardan Daha Fazla Kirletiyor

Çok Tartışılacak Araştırma: Erkekler, Dünyayı Kadınlardan Daha Fazla Kirletiyor

Journal of Industrial Ecology isimli dergide yayımlanan bir araştırmaya göre erkekler, gezegenimizi kadınlardan daha fazla kirletiyor. Bunun nedeni ise erkeklerin gündelik alışkanlıklarının, kadınlara göre doğaya daha fazla zarar verecek türden olması. Ancak her iki cinsiyetin de doğanın en fazla kirlenmesine yol açan ortak özelliği var. Bu ortak özellik, bir tatile uçak ya da otomobille gitmek. Uzmanlara göre seyahat ederken elektrikli trenler kullanılsa ve bitki bazlı beslenilse, karbon salınımı yüzde 40 düşecek.

Araştırmanın bir numaralı ismi olan Annika Carlsson Kanyama tarafından yapılan açıklamalara göre gündelik alışkanlıklar, cinsiyete göre değişiyor. Örneğin bir kadın; ev dekorasyonu, sağlık ve kıyafetlere daha fazla ilgi duyup, bu alanlarda daha fazla para harcıyor. Erkekler ise alkol, sigara, dışarıda yemek yeme ve benzin alma gibi konularda daha fazla para harcıyorlar. İşte bu durum, erkeklerin Dünya’yı daha fazla kirlettiği anlamına geliyor.

Çevre kirliliği

Araştırma, gezegenimizi daha yaşanabilir bir hale getirebilmek için neler yapılacağı hususunda da önemli ipuçları veriyor. Buna göre erkeklerin alkol ve sigara tüketimini azaltırken elektrik motorlu otomobillere yönelmesi, doğaya salınan karbon miktarının çok ciddi oranlarda düşmesini sağlayabilir. Aslında bu durum, yavaş yavaş gerçekleşiyor. Türkiye’de olmasa da pek çok ülkede giderek yaygınlaşan elektrik motorlu otomobiller, atmosfere salınan karbon gazlarının azaltılmasında önemli bir rol üstleniyor.

Tüm dünyanın bir süredir etkisinde olduğu koronavirüs pandemisi, aslında en çok Dünya’ya yaradı. Zira insanların evlerinde kalmaları ve fabrikaların üretime ara vermeleri, karbon salınımını ve tüketilen enerjinin miktarını çok ciddi seviyelerde azalttı. Ancak bu durumun geçici olduğunu, gezegenimizin yaşanabilir durumda kalması için hepimize çeşitli görevler düştüğünü unutmamak gerekiyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.