Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Cortana’dan İronik Windows 11 Açıklaması: Hiçbir Zaman Olmayacak [Video]

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yeni Mortal Kombat Filminin Nefes Kesen +18 Fragmanı, İzlenme Rekorları Kırdı

Cortana'dan İronik Windows 11 Açıklaması: Hiçbir Zaman Olmayacak [Video]

PC dünyası, özellikle de son birkaç gündür Microsoft’a odaklanmış durumda. Zira şirket, birkaç hafta önce yaptığı bir açıklamada Windows 10’un yeni versiyonunu duyuracağını açıklamış, bu işletim sistemiyle ilgili bazı bilgiler paylaşmıştı. Ancak konuyla ilgili gelişmeler bu kadarla sınırlı kalmadı ve Windows 11, sızdırılan bir ISO dosyası ile açığa çıktı.

Meraklı kullanıcılar Windows 11’i deneyimlemek için sıraya girmişken, konuyla ilgili çok ironik bir gelişme yaşandı. The Verge’den Tom Warren, Microsoft’un sesli asistanı Cortana’ya Windows 11’in gerçek olup olmadığını sordu. Ancak cevap şaşırtıcıydı. Çünkü Cortana’nın verdiği cevap, sesli asistanın bu işletim sisteminden haberinin olmadığını gözler önüne seriyor.

Cortana: Windows 11 olmayacak

Windows 11

Cortana’nın Warren’a verdiği cevap, Windows 11’in olmayacağı yönündeydi. Üstelik sesli asistan, bu cevabı Microsoft’tan aldığı bilgilere göre vermişti. İşin ilginç tarafı, The Verge editörü Cortana’ya Windows 11 sorusu sorarken, Windows 11’in sızdırılan sürümünü kullanıyordu. Yani Windows 11’de sorulan Windows 11 gerçek mi sorusunun cevabı, Cortana’ya göre hayırdı.

Cortana’ya sorduğu soruyu ve aldığı cevabı akıllı telefonu ile kaydederek Twitter’da paylaşan Warren, takipçilerini güldürdü. Kimileri bu olayı dalgaya alırken kimi kullanıcılar ise yapay zeka destekli asistanın teknik olarak doğru cevap verdiğini söylediler. Aslında bu yaklaşım mantıklı zira şirket, daha önce yaptığı açıklamalarda Windows 10’un son işletim sistemi olduğunu, bundan sonra duyurulacak işletim sistemlerinin Windows 10’un üzerine eklemeler yapılarak oluşturulacağını açıklamıştı. İşte kafaları karıştıran bu gibi bilinmezler, 24 Haziran‘da düzenlenecek etkinlikte netlik kazanacak.

İşte Tom Warren’ın Twitter’da yaptığı o paylaşım

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.