Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Darısı Başımıza: İzlanda’da Bu Gece İtibarıyla Tüm COVID-19 Kısıtlamaları Kaldırılıyor

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Darısı Başımıza: İzlanda'da Bu Gece İtibarıyla Tüm COVID-19 Kısıtlamaları Kaldırılıyor

Darısı Başımıza: İzlanda'da Bu Gece İtibarıyla Tüm COVID-19 Kısıtlamaları Kaldırılıyor

Tam ‘artık galiba her şey normale dönüyor’ derken son günlerde patlak veren Delta Plus varyantıyla yeniden tedirginlik yaratan koronavirüs salgını, her şeye rağmen aşılama çalışmaları ile kontrol altında tutulmaya çalışılıyor. Ülkemizde de son olarak bugünden itibaren aşı yaşı 18’e düşürüldü; yani 18 yaş ve üzeri herkes aşı programına dahil edilmiş durumda.

Ülkemizle birlikte dünyanın geri kalanında da aşı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ancak bulaşıcılığı çok daha yüksek olan ve Hindistan’da ortaya çıkan Delta Plus varyantının yarattığı panik, pek çok ülkenin bazı kısıtlamaları geri getirmesine sebep olmuş durumda. Varyant 80 ülkeye yayılmışken ve kısıtlamalar yeniden gündeme alınmışken, İzlanda ise koronavirüsün getirdiği tüm kısıtlamalarla bu akşamdan itibaren vedalaşmaya hazırlanıyor.

Hayat normale dönecek:

izlanda koronavirüs

İzlanda, Avrupa’da tüm kısıtlamaları kaldıran ilk ülke oluyor. Ülkede uygulanan sosyal mesafe, maske ve 300’den fazla kişinin bir araya gelememesi gibi tüm yasaklar bu akşamdan itibaren kaldırılıyor. 360 bin nüfuslu, Avrupa’nın en seyrek nüfusuna sahip olan ülkesi olan İzlanda’da şu an nüfusun yüzde 87’sinin en az birinci doz aşısı yapılmış durumda. İzlanda’da salgının başlangıcından beri toplam vaka sayısı 6 bin 637. Koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı ise 30. 

İzlanda Sağlık Bakanı Svandís Svavarsdóttir, konuya ilişkin açıklamasında “Geçmişte içinde yaşadığımız ve uzun süredir özlemini çektiğimiz eski toplumu yeniden hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullanırken, kısıtlamaların kalkışı yalnızca İzlanda vatandaşlarını kapsayacak. Ülkeye dışarıdan girenler için ise kısıtlama kuralları devam edecek.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.