Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Denizli’de Arı ve Sineklerle Beslenen ‘İnsan Yüzlü Örümcek’ Görüldü

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Denizli'de Arı ve Sineklerle Beslenen 'İnsan Yüzlü Örümcek' Görüldü

Denizli'de Arı ve Sineklerle Beslenen 'İnsan Yüzlü Örümcek' Görüldü

Denizli’de yaşayan Burak Deniz Tutkun, şans eseri oldukça nadir rastlanan bir örümcek türü ile karşılaştı. İlginç bir şekilde insan yüzünü andıran görüntüsü sebebiyle ‘insan yüzlü örümcek‘ olarak da bilinen köşeli yengeç örümceği, Tutkun’un karşısına hayvan beslerken çıktı. 

Tutkun’un bu minik örümcekle karşılaşması ise can çekişiyor gibi görünen bir arının dikkatini çekmesi sonrası oldu. Bir dalın üzerinde gördüğü arıya bakan Tutkun, arının üzerinde bir örümcek gördü ve daha yakından bakınca görüntüsünün insan yüzünü andırdığını fark etti.

Türkiye’de daha önce 6 kez görülmüş:

insan yüzlü örümcek

Karşılaştığı minik örümceği ilgi çekici bulan Tutkun, önce örümceği bir kavanoza koyarak arkadaşlarına göstermeyi uygun buldu. Tutkun, arkadaşları ile yaptıkları araştırmalar sonucu örümceğin köşeli yengeç örümceği olduğunu ve daha önce ülkemizde yalnızca 6 kez rastlandığına dair haberler olduğunu buldu.

Bulduğu örümceğe dair pek çok kişinin örümceğin sahte olduğunu düşündüğünü belirten Tutkun, ”Türkiye’de 7’ncisinin bizde olduğunu gördük. Örümceği bulunca arkadaşa götürdüm ve o da çok şaşırdı. Herkes şaşırıyor, arayıp soruyorlar ve kimisi sahte olduğunu söylüyor. Örümceği sonrasında doğal ortamına salacağım. Çünkü biz ne kadar besleyebiliriz? Besleyemeyiz. Doğasında üreyerek çoğalsın, bunun tabii ki de çifti vardır” diyerek örümceği özgür bırakacağını söyledi.

insan yüzlü örümcek

Köşeli yengeç örümcekleri (Thomisus onustus) çiçekler üzerinde pusuya yatarak avlarını bekleyen ve yetişkinlerine genellikle mayıs ve haziran aylarında rastlanan; bal arıları ve iri sineklerle beslenen bir örümcek türü ve rengi sarıdan pembeye çeşitlilik gösteriyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.