Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Devler Pandemiye Savaş Açtı: Google, Facebook ve Netflix, Çalışanlarının Aşı Olmasını Zorunlu Kılıyor

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Devler Pandemiye Savaş Açtı: Google, Facebook ve Netflix, Çalışanlarının Aşı Olmasını Zorunlu Kılıyor

Devler Pandemiye Savaş Açtı: Google, Facebook ve Netflix, Çalışanlarının Aşı Olmasını Zorunlu Kılıyor

Tüm dünyada etkisini göstermeye devam eden koronavirüsün delta varyantı, hükümetleri ve dev şirketleri yeni tedbirler almak zorunda bırakıyor. Gelen son haberler; Google, Facebook ve Netflix gibi dev şirketlerin koronavirüs aşısını zorunlu tutacağını gözler önüne seriyor. Zaman zaman Türkiye’de de tartışmalara konu olan aşı zorunluluğu, yakın bir gelecekte hayatımızın bir gerçeği olacak gibi görünüyor.

Pandeminin başından beri uzaktan çalışma modelini benimseyen şirketlerin başında gelen Google ve Facebook patronları, konuyla ilgili resmi açıklamalarda bulunarak ofise dönüş sürecinin ilk şartının aşı vurulmak olduğunu duyurdular. Google CEO’su Sundar Pichai tarafından yapılan açıklamalarda bunun bir mecburiyet olduğu ifade edilirken, çeşitli nedenlerden ötürü aşı vurulamayan çalışanlara istisnalar uygulanacağı belirtildi. Ayrıca uzaktan çalışma süreci de 18 Ekim’e kadar uzatıldı. Yani Google, bu süreçte çalışanlarına kısmen de olsa esneklik sağlayacak.

Google’ı takip eden Facebook da benzer açıklamalarda bulundu

Google Facebook Netflix

Google tarafından yapılan aşı açıklamasından birkaç saat sonra, Facebook‘tan da benzer bir açıklama geldi. Lori Goler tarafından CNBC’ye yapılan açıklamalarda, ofise dönüş sürecinde aşının zorunlu olacağı ifade edildi. Bu politikayı yerel kurallara göre uygulamaya koyacaklarını söyleyen Goler, aşı vurulmak istemeyen Facebook çalışanlarını nelerin bekleyeceğine dair bir şey söylemedi.

Netflix ise sinema sektöründe bir ilki yapacak

Netflix’in aşı zorunluluğu kararı aldığı ise Deadline tarafından açıklandı. Şirketin çalışanlarla iletişime geçtiğini söyleyen Deadline editörleri, oyuncu kadrosundan teknik ekibe kadar Netflix’te çalışan herkese aşı zorunluluğu uygulanacağını duyurdu. Ancak platform, aşı vurulmak istemeyen çalışanlar için bazı istisnalar uygulayacak. Netflix’in konuyla ilgili resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.