Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Dodge Charger Fiyat Listesi ve Dikkat Çeken Özellikleri

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Dodge Charger Fiyat Listesi ve Dikkat Çeken Özellikleri

Dodge Charger Fiyat Listesi ve Dikkat Çeken Özellikleri

Amerikan otomobilleri arasında en beğenilen otomobil markalarından olan Dodge, yeni Dodge Charger ile gücü ve konforu bir araya getiriyor. Son derece güçlü bir motoru olmasıyla birlikte konfor kısmında da oldukça başarılı olan yeni Dodge Charger, dünyanın en hızlı sedan otomobili. 

Charger, bir sedan otomobil isteyen, ancak güç ve pratiklikten ödün vermek istemeyen alıcılar için oldukça iyi bir seçim. Aslında Charger serisini yıllar içinde bu kadar başarılı kılan niteliklerde tam olarak bu diyebiliriz. Elbette, lüks Alman otomobillerinde görmeye alışkın olduğumuz özelliklerin tamamına sahip değil. Ancak mükemmel bir bilgi-eğlence sistemi ve dikkatleri üstüne çeken bir sürüş deneyimi ile bu eksikliği telafi ediyor. Peki yeni Dodge Charger bunlarla birlikte bize ne gibi özellikler sunuyor? Sizler için derledik.

Tasarım:

Dış Tasarım:

dodge charger

Yeni Dodge Charger’i karşımıza aldığımızda bizi oldukça geniş bir gövde karşılıyor. Ön kısma ilk baktığımızda ise dikkatimizi yatay bir şekilde konumlandırılmış ön farlar çekiyor. Merceklerin etrafındaki ince LED çizgiler, araca oldukça hoş bir görünüm katıyor diyebiliriz. Ön farlarımızın ortasında, iki farı birbiri ile birleştiren siyah bir ızgara bulunuyor. Hemen sol ön farımızın yanında ise gri rengi ile kendini ön plana çıkaran SRT rozeti bulunuyor.

Hemen yukarı doğru devam ettiğimizde ise bizi, en yüksek hızlarda bile verimli hava akışını sağlayan rüzgar kanalı karşılıyor. Özel amblem, parlak siyah ızgara, widebody çamurluklar ve rüzgar kanalları gibi ince detaylar, Charger’in ne kadar kaslı olduğunu da yansıtıyor diyebiliriz.

Hemen yana doğru yöneldiğimizde ise bizi Widebody çamurluklar karşılıyor. Daha geniş bir görünüme sahip olmasını sağlayan bu çamurluklar, özel turuncu led ile birlikte daha dikkat çekici duruma geliyor. Aynı çamurluk tasarımından Charger’in arka tekerleklerinde de bulunuyor. Ön tarafta bulunan turuncu led ise orada kendini kırmızı led tasarımına bırakmış.

Dodge Charger

Gelelim yeni Charger’in arka kısmına. Elbette daha önceki Charger tasarımlarından da alışkın olduğumuz yatay far dizilimi bizi yine karşılıyor. Her ne kadar bu tarz far dizilimlerini yeni nesil otomobillerde görmeye başlasak dahi, Charger’da bu artık bir alışkanlık haline geldi. Tabii ki oldukça havalı göründüğünü de söylemezsek olmaz. Biraz aşağı indiğimizde ise ön ızgarada yine gördüğümüz SRT rozeti ile yine karşılaşıyoruz. Hemen karşı tarafında ise Charger amblemi. Bu tarz güçlü motorlara sahip otomobillerde hava akımı oldukça önemli. Ön kaput üzerinde gördüğümüz rüzgar kanallarının çıkışı ise yine arka tamponun sağ ve sol taraflarına yerleştirilmiş.

Genel olarak baktığımızda, geçmişteki Charger tasarımlarından çok büyük farklar görmemekle birlikte yeni modele özgü yeni jantlar, widebody çamurluklar gibi detaylar barındırıyor. 

İç Tasarım:

dodge charger iç mekan

Yeni Dodge Charger’in güçlü olduğu kadar konforlu olduğundan da bahsetmiştik. Tüm yolcular için stil ve konforu bir araya getiren yeni Charger, rahatlığınıza rahatlık katmak için birçok özelliği barındırıyor. 

Charger’in kapılarını açtığımızda ilk dikkatimizi laguna deri koltukları çekiyor. Dinamik süet tavan, karbon fiber çerçeveler ve daha fazlası ile birlikte lüks bir otomobilde olduğunuzu hissettirecek detayları bir Amerikan otomobilinde görmek bizleri şaşırtıyor. Çoğu Amerikan otomobillerinde konfordan daha çok güce önem verildiğini hepimiz biliyoruz ancak yeni Charger bu algıyı tamamiyle ortadan kaldırmış.

Hemen ön konsola baktığımızda gömülü bir şekilde konumlandırılmış 8.4 inçlik multimedya ekranı ve klima kontrol tuşları bulunuyor. Hemen altında ise 8 ileri otomatik şanzımanı kontrol edebileceğiniz otomatik vites kolumuz bulunuyor.

Direksiyon kısmına geldiğimizde ise bizleri 3 adet sürüş moduna sahip, multimedya sistemini ve hız sabitleyici özelliğini kontrol edebilmenizi sağlayan butonlar ile süslendirilmiş deri bir direksiyon karşılıyor.

Güvenlik:

Sağlam güvenlik çerçevesi:

charger güvenliği

Yüksek dayanıklılığa sahip ve çelikten yapılmış sağlam bir güvenlik çerçevesi ve geniş tavan dayanıklılığı, bir kaza durumunda yolcu bölmesinin korunmasında ve yolcuların en az zararı almasında büyük bir rol oynuyor.

Aktif ön baş kısıtlamaları:

dodge charger iç mekan

Charger, aktif ön koltuk başlıkları sayesinde belirli tipteki arkadan çarpmalarda sizin ve yanınızda bulunan ön yolcunun en az seviyede yaralanmasına yardımcı oluyor. Yani bu sayede herhangi bir arkadan darbe aldığınızda boynunuzda oluşabilecek hasarlara karşı daha fazla korunuyorsunuz.

Yokuş kalkış yardımı:

yokuş kalkış yardımı

Yokuşta olduğunuzda, yokuş kalkış yardımı, fren pedalının serbest bırakılması ile gaza basılması arasında kısa bir süre için fren basıncını koruyarak Charger‘ın geriye doğru kaymasını engeller. Bu sayede dik yokuşlarda bile otomobilinizi rahat ve güvenli bir şekilde hareket ettirebilirsiniz.

Elektronik denge kontrolü (ESC):

charger kar drift

Elektronik denge kontrolü sayesinde neredeyse tüm yol koşullarının üstesinden gelebilirsiniz. Bu özellik, yön kontrolünüzü sürdürmenize yardımcı olmak için direksiyonunuz ile yaptığınız manevra hareketlerinizi ve otomobilinizin hareketlerini izler. Bu sayede herhangi bir sapma durumunda otomobiliniz yeniden düzelmeniz için size yardımcı olur.

Gelişmiş fren yardımı:

gelişmiş fren yardımı

Charger, önden çarpışma uyarısı sinyaline yanıt olarak frenlere yetersiz kuvvet uygulanırsa, otomobilin sistemi bir kazayı önlemeye yardımcı olmak amacıyla fren gücü performansını otomatik olarak arttırıyor. 

Hazır Uyarı Freni: 

charger fren uyarı sistemi

Otomobil ile seyahat halindeyken eğer gaz pedalından ayağınızı hızlı bir şekilde çekerseniz, herhangi bir ani frenlemeyi göz önünde bulundurarak fren pedalınızı acil bir durdurma eylemi için hazır hale getiriyor. Yani aniden durmanız gerektiğinde Charger size daha hızlı tepki gösteren bir fren sistemi sunuyor.

Konfor: 

Uconnect destekli multimedya ekranı:

charger uconnecty

8.4 inç büyüklüğünde multimedya ekranı sayesinde aracınızın tüketim performansınlarını, navigasyonunuzu ve Uconnect’e özel bazı panelleri kolaylıkla görüntüleyebilir ve kontrol edebilirsiniz.

Uconnect özelliği, akıllı telefonunuz üzerinden aracınız hakkında çoğu bilgiye erişim sağlamanızı ve bazı araç eylemlerini akıllı telefonunuz üzerinden yönetmenize yardımcı oluyor. Uconnect aracılığıyla otomobilinizi uzaktan çalıştırabilir, herhangi bir arıza oluştuğunda tespit edebilir, Apple CarPlay desteği ile birlikte iOS işletim sistemine sahip cihazlarınız için harici özellikleri kullanabilirsiniz.

Isıtmalı deri direksiyon:

ısıtmalı deri direksiyon

Özellikle kış ayında en çok ihtiyacımız olan özelliklerden birisi olan ısıtmalı deri direksiyon özelliği, yeni Charger’ın direksiyonunda da bulunuyor. Charger’ınızın deri kaplı direksiyonunu tuttuğunuzda, ısıtma özelliği sayesinde ellerinizi kolaylıkla ısıtabilirsiniz. 

Sesli komut:

sesli komut

Parmağınızı dahi hareket ettirmeden, sadece sesli komut ile multimedya sisteminizi kullanabilme özelliği sayesinde arama yapabilir, navigasyon ve radyo menülerini sesli bir şekilde yönetebilirsiniz. Bu özellik sayesinde sürüş esnasında dikkatiniz daha az dağılıyor.

Isıtmalı ve havalandırmalı koltuklar:

ısıtmalı ve havalandırmalı charger koltukları

Hem arka, hem de ön koltuklarda ısıtmalı koltuğa sahip Charger’in ön koltuklarında ise havalandırma özelliği mevcut. Ön koltuklarda bulunan fanlar sayesinde mevcut ısıyı koltuk yüzeyinden uzaklaştırabilir ve soğuk bir koltukta seyahat etmenin keyfine varabilirsiniz.

Sürüş Modları:

Sokak: Daha normal değerlerdeki sürüş deneyimi. Spor: Daha yüksek devirlerde vites yükseltme imkanı ve otomobilin normal değerleri üzerinde bir sürüş deneyimi. Pist: Yarış koşullarına uygun değerlerdeki sürüş deneyimi.

Dodge Charger donanım paketleri:

SXT GT RT RT Scat Pack

Dodge Charger fiyat listesi:

Charger SXT: 225.419 TL + vergiler

Charger GT: 240.450 TL + vergiler

Charger RT: 274.268 TL + vergiler Charger RT Scat: 304.329 TL + vergiler

Yukarıdaki fiyatlar dolar üzerinden kur dönüşümü ile hesaplanmıştır. Vergilerle birlikte Türkiye’deki fiyatları daha yüksek olacaktır.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.