Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Dogecoin, Brezilya’daki Burger King’lerde Ödeme Yöntemi Oldu

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Dogecoin, Brezilya’daki Burger King’lerde Ödeme Yöntemi Oldu

Dogecoin, Brezilya’daki Burger King’lerde Ödeme Yöntemi Oldu

Kripto para dünyasında olan ya da olmayan herkes, bu yılın başlarından beri mutlaka ‘Dogecoin (DOGE)’ isimli kripto para birimini duymuştur. Bir şaka olarak ortaya çıkan bu birim, çok kısa bir süre içinde muhteşem bir değer artışı yaşayarak yatırımcılarını sevindirdi. Kripto paranın bu denli büyümesini sağlayan isimse bugünün en fazla tartışılan ismi olan Elon Musk’tı.

ABD’de Gamespot hisselerinin finans sektöründeki ‘godamanlarına’ karşı bir hareketle bir anda fırlatılması, tüm internet aleminin gücünü göstermişti. Bu hareketle birlikte Dogecoin’e de büyük yatırımlar yapılmış, ‘herkesi zengin etme’ amacıyla ilgi toplanmıştı. Elon Musk’ın sık sık hakkında olumlu şey söylediği Dogecoin, dünya çapında büyük ya da küçük çeşitli işletmelerde ödeme yöntemi olarak kabul edilmeye başlamıştı. İşte bu işletmeler arasına bugün önemli bir isim katıldı.

Burger King’den Dogecoin ile alınabilen ürün:

dogecoin

Fast food zinciri Burger King’in resmi Brezilya Twitter hesabı, yaptığı duyuruda Dogecoin’le ödeme kabul etmeye başladığını açıkladı. Ancak bu durum, restoranlardaki her alışveriş için geçerli olmadı. Hatta akla gelen herhangi bir Burger King ürününü satın alırken de geçerli değil. Brezilya’daki Burger King müşterileri, kripto para birimine has çıkarılan ‘DOGPPER’ isimli ürünü satın alırken ödeme yöntemi olarak Dogecoin’in seçebilir oldu.

DOGPPER, köpekler için bir atıştırmalık olarak satışa sunuldu. Her bir DOGPPER’in fiyatıysa 3 Dogecoin olarak belirlendi. Bu da bir DOGPPER’in anlık olarak yaklaşık 0,60 dolar (yaklaşık 5,15 TL) fiyat etiketine sahip olduğunu ifade ediyor. Şirket, müşteri başına en fazla 5 adet DOGPPER satışının gerçekleştirilmesini öneriyor. Ürünü satın almak isteyenlerin sahip oldukları DOGE’yi ‘Burger King Brazil’ cüzdanlarına aktarması gerekiyor.

Aslında Burger King’in kripto para dünyasında rol almasını ilk defa görmüyoruz. Şirket, 2017 yılında Rusya’da kendi ‘Whoppercoin’ini çıkarmıştı. Bunun yanı sıra Burger King Almanya, 2019 yılında internet siparişlerinde Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak eklemişti.

Bu içerik, bir yatırım tavsiyesi değildir. sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.