Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Dünya Çapında ‘30 Dolarlık Bitcoin Alın’ Çağrısı Başlatıldı: İşte Sonuçları

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Dünya Çapında ‘30 Dolarlık Bitcoin Alın’ Çağrısı Başlatıldı: İşte Sonuçları

Dünya Çapında ‘30 Dolarlık Bitcoin Alın’ Çağrısı Başlatıldı: İşte Sonuçları

Bildiğiniz üzere El Salvador, Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke olarak tarihe geçti. Ancak G20 üyesi ülkeler ve uluslararası finans kuruluşları büyük oranda kripto paralara mesafeli. Türkiye’de de kripto para piyasalarını vergilendirme ve hukuki yükümlülükler içeren yasalarla düzenleme çalışmaları devam ediyor. İşte bu nedenle El Salvador, hem Türkiye hem de diğer ülkeler için deneysel bir nitelik taşıyor. 

Diğer taraftan bir ülkenin Bitcoin’i resmi olarak kabul etmesi, aslında “merkezi finans sistemlerine karşı merkezi olmayan, kişi ve kurumlardan bağımsız olan finans modeline geçişin” bir sinyali olarak ele alınıyor. Dolayısı ile sürekli krize gebe olan günümüz finans sistemine alternatif bekleyen milyonlarca küçük yatırımcı, El Salvador’un kararı sonrasında beklentileri yükseltti. 

Neden ‘30 dolarlık Bitcoin alın’ çağrısı yapılıyor?

el salvador başkanı

El Salvador Başkanı Nayib Bukale, ülkenin Bitcoin planlarının mimarı olarak tanınıyor. Kendisi, aslında kararın duyurulduğu Haziran 2021’de 140 milyon dolarlık Bitcoin alımı yapacaklarını ve bu Bitcoin’leri halka dağıtacaklarını açıklamıştı. İşte çağrıya konu olan ‘30 dolar’ da buradan geliyor. Nüfusu 4,72 milyon olan El Salvador’un Bitcoin’i kabul etme ve yatırım kararı ile birlikte ülkedeki tüm vatandaşlar, 30 dolarlık Bitcoin sahibi olmuş durumda. 

Bu durumu bilen Reddit ve Twitter’daki topluluklar ise 30 dolarlık Bitcoin alın kampanyası başlattı. Kampanyaya destek verenler arasında, dünyanın en fazla Bitcoin yatırımı duyuran şirketi MicroStrategy’nin kurucu CEO’su Michael Saylor da var. Tıpkı Saylor gibi kripto para dünyasında etkisi olan yerli ve yabancı pek çok hesap destek veriyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.