Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Dünya Genelinde İnternet Kesintisi Yaşanıyor: Sorunun Kaynağı Bilinmiyor

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Dünya Genelinde İnternet Kesintisi Yaşanıyor: Sorunun Kaynağı Bilinmiyor

Dünya Genelinde İnternet Kesintisi Yaşanıyor: Sorunun Kaynağı Bilinmiyor

Bugüne dek sizlerle sayısız kez, Türkiye’de hizmet vermekte olan bir internet servis sağlayıcısının çöktüğünden, kullanıcıların internet erişiminin kesildiğinden bahsetmiştik. Bu kez de yine böyle bir olaydan bahsedeceğiz. Ancak bu kez olayın çapı, Türkiye’de yaşanan kesintilerin onlarca katı büyüklüğünde. Zira dünyanın dört bir yanından gelen haberler, internete erişimde küresel çapta sorun yaşandığını gözler önüne seriyor.

Edinilen bilgilere göre dünya geneline yayılmış olan internet kesintisi, bazı durumlarda yalnızca internet sitelerini kapsıyor. Örneğin bazı kullanıcılar Amazon’a giremediklerini, bazıları ise Reddit’e erişimin kesildiğini ifade ediyorlar. Öte yandan Independent, The Guardian ve New York Times gibi dünyaca ünlü haber kaynaklarını da ulaşılamaz oldu. Konuyla ilgili resmi bir açıklama ise ne yazık ki bulunmuyor.

İngiltere’ye göre küresel internet kesintisinin nedeni “Amazon Web Service” 

Küresel internet kesintisi

Yaşanan olayla ilgili resmi bir açıklama yapılmamış olsa da özellikle de İngiliz haber kaynakları, küresel çapta yaşanan internet kesintisinin “Amazon Web Services” kaynaklı olduğunu belirtiyorlar. Ancak Amazon, şu an için bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Saat 13:50 itibarıyla yaptığımız son kontrollerde, Amazon’un küresel sayfasının yeniden erişime açıldığını görüyoruz. Ancak Reddit’e girmeye çalıştığımızda, erişim sağlanamıyor. New York Times ile Independent’in sitelerine erişim mümkün olsa da dakikalarca beklemek durumunda kaldık. The Guardian’ın internet sitesi ise olağan bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Eğer erişim sağlayamadığınız bir site var ise bunu bizimle yorumlar aracılığıyla paylaşabilirsiniz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.