Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Dünyanın 1 İnç Kamera Sensörüne Sahip İlk Telefonu Sharp Aquos R6 Duyuruldu

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Dünyanın 1 İnç Kamera Sensörüne Sahip İlk Telefonu Sharp Aquos R6 Duyuruldu

Dünyanın 1 İnç Kamera Sensörüne Sahip İlk Telefonu Sharp Aquos R6 Duyuruldu

Japon teknoloji şirketi Sharp, geliştirmiş olduğu akıllı telefonları yalnızca anavatanı Japonya ve birkaç ülkede satışa sunduğundan akıllı telefon pazarına yön veren şirketler arasında yer almıyor. Yine de Sharp’ın tanıttığı son akıllı telefon olan Aquos R6, sahip olduğu özellikler ile büyük markaları kıskandıracak türden bir cihaz.

Sharp Aquos R6’nın en dikkat çeken özelliği, dünyanın 1 inçlik kamera sensörüne sahip ilk akıllı telefonu olması. Dahası, Aquos R6’da optik parmak izi sensörü yerine ultrasonik parmak izi tarayıcı ve maksimum 2.000 nit parlaklık sunan bir OLED ekran bulunuyor. Elbetteki tüm bu dikkat çeken özelliklerin getirdiği bazı dezavantajlar da bulunuyor.

Sharp Aquos R6’nın devasa kamerası böyle görünüyor

Sharp akıllı telefon

Aquos R6’nin hangi şirket tarafından üretildiği açıklanmayan 1 inçlik kamera 20 MP çözünürlüğe sahip sensörü, Leica tarafından geliştirilen 7P 19 mm f/1.9 lens ile destekleniyor. Sharp, söz konusu kamera ile muhteşem bir fotoğraf kalitesi vadediyor olsa da Aquos R6 tek kameralı bir akıllı telefon olduğundan cihazın herhangi bir geniş açı ya da telefoto kamerası bulunmuyor.

Sharp Aquos R6’ya önden baktığımızda delikli tasarıma sahip, 6,6 inç büyüklüğünde kavisli bir ekran görüyoruz. 2.730×1.260 piksel WUXGA+ çözünürlüğe ve 240 Hz yenileme hızına sahip olan bu Pro IGZO OLED ekran, 2000 nit gibi inanılmaz seviyede bir maksimum parlaklık ve HDR desteği de sunuyor. Donanım noktasına geldiğimizde ise cihazın Qualcomm Snapdragon 888 işlemciden güç aldığını, 12 GB RAM ve 128 GB depolama kapasitesi sunduğunu görüyoruz.

Sharp Aquos R6

Sharp Aquos R6 özellikleri

İşlemci: CPU: Snapdragon 888 GPU: Adreno 660 RAM: 12 GB Depolama: 128 GB Ekran: Boyut: 6,6 inç Çözünürlük: WUXGA+, 1260 x 2730 piksel Yenileme Hızı: 240 Hz Panel:  Pro IGZO OLED Arka Kamera: Ana Kamera: 20.2 MP, f/1.9 Ön Kamera: 12.6 MP, f/2.3 Batarya: Kapasite: 5.000 mAh İşletim Sistemi: OS: Android 11

Pek çok amiral gemisinin bile uzaktan baktığı özelliklere sahip olan Sharp Aquos R6, siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile satışa sunulacak. Sharp şu an için herhangi bir fiyat açıklamış değil ancak cihaz haziran ayında satışa sunulacağından yakın zamanda fiyatının da açıklanmasını bekleyebiliriz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.