Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
CoD: Black Ops Cold War Rekor Denemesi Oyun Hatasına Takıldı
İşletmelerin kurumsal etik standartlarını tanımlayan ve bunların ölçümü gerçekleştiren “Ethisphere” dünyanın en etik şirketleri listesini yayınladı. Yayınlanan listenin zirvesinde yer alan şirketlerden ziyade, sıralamanın bu bölümünde yer almayan şirketler daha fazla düşündürüyor…
Ethisphere, 2007 yılından beri her yıl bu listeyi güncelliyor. O yıldan beri de her yıl 6 yeni şirketin etik değerlerinin yükseldiğini açıklayarak değerlendirmeye alan Ethisphere, 6 farklı şirketi de 15 yıl boyunca ödüllendirdi. Dünyanın dört bir yanından yüzlerce şirketin değerlendirildiği liste, 200’den fazla gösterge ile bir sektörde çalışmak isteyen kişiler için de büyük bir önem arz ediyor. Şirket bu yıl, 135 kurumun etik değerleri karşıladığını belirtiyor.
Ethisphere’ın yaptığı değerlendirmelere göre dünyanın en etik teknoloji şirketleri, Dell, Hewlett Packard Enterprise, HP, Linkedln, Microsoft ve Western Digital. Ethisphere’a göre bu şirketler, güçlü bir değer zinciri oluşturabilmek için kültürel, çevresel ve sosyal uygulamalara önem veriyor, uyum faaliyetlerini önemsiyor. Ancak az önce de belirtmiş olduğumuz gibi Google, Facebook ve Apple gibi şirketlerin neden bu kadar iyi noktada olmadıkları, gerçekten de merak konusu.
Ethisphere, sadece dünyanın en etik şirketlerini belirlemekle yetinmiyor. Bu konuda genel bir endeks oluşturan şirket, son 5 yıllık süreçte etik değerler önemsemesinin yüzde 7,1 civarında yükseldiğini söylüyor. Bu arada, Ethisphere’ın listesine göre ülkemizdeki şirketlere de büyük görevler düştüğünü söylemek gerekiyor. Çünkü dünyanın en etik şirketleri genel listesinde Ekvador ve Guatemala gibi ülkeler varken Türkiye’den hiçbir şirketin olmaması, ülkemiz için pek de iyi bir intiba değil.
Dünyanın en etik şirketleri listesinin tümüne, burada bulunan bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur
Yorum Yaz