Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Dünyanın En İyi Filmlerinde Yer Alan 10 Basit Çekim Hatası

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Dünyanın En İyi Filmlerinde Yer Alan 10 Basit Çekim Hatası

Dünyanın En İyi Filmlerinde Yer Alan 10 Basit Çekim Hatası

Seyircinin ilgisini kazanmak için yapılan bütün büyük filmler çok fazla zaman, işbirliği, dikkatli planlama ve ayrıntılar için özel bir hüner gerektirir. Ancak bu kadar titizlikle hazırlanan filmlerde bile bazı saçma hatalar yapılabiliyor. Bu hataların çoğu filmin akışı ve hikayesini bozmasa da seyirci fark ettiğinde filmden az da olsa uzaklaşabiliyor.

Bir sahnede dolu olan bir bardağın, sahne açısı değiştiğinde boş olması seyirci tarafından hoş karşılanabiliyor. Ancak Cesur yürek gibi bir dönem filminde, savaş sahnesinde arkada beyaz arabaların durması hem filmin orijinalliğine zarar veriyor, hem de seyirciyi filmin atmosferinden koparıyor.

Yine de bizim gibi insanlar tarafından çekilip yine bizim gibi insanlar tarafından düzenlenen bu filmlerde bu tip küçük hatalar olabilir. Ancak yapım büyüdükçe bu tür hatalar da oldukça göze batıyor. Umarız bu listemiz sizi aşağıdaki filmlerden soğutmaz. Sıradan sinema izleyicilerinin çok fazla umursamadığı ve hatta dikkat etmediği, ancak sinefilleri rahatsız eden bu küçük hataları sizler için sıraladık.

Not: Yazının devamı ilgili filmlerle ilgili spoiler içerebilir. Filmleri izlemediyseniz yazıyı okumamanızı öneriyoruz.

Dünyanın En İyi Filmlerindeki Basit Mantık ve Çekim Hataları

Apocalypse Now Toy Story WALL-E Notorious Godfather Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring Pan’s Labyrinth Wizard of Oz Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb Lord of the Rings: Return of the King

Apocalypse Now (1979)

Yönetmen: Francis Ford Coppola Metascore puanı: 94 IMDb: 8.4 Filmin Süresi: 147 dakika

Bir Vietnam Savaşı destanı olarak kabul edilen Apocalypse Now, yönetmen Francis For Coppola için oldukça zor bir deneyimdi. Film tam olarak 395 hata içeriyor. Bu hatalardan en göze batanı ise filmin en ikonik sahnelerinden biri. Bahsi geçen sahnede askeri helikopterler küçük bir köye doğru yaklaşırken havadan hoparlör ile “Ride of the Valkyries” çalıyor. Ancak yakından bakıldığında pikapın plağa hiç değmediğini görüyoruz.

Toy Story (1995)

Yönetmen: John Lasseter Metascore puanı: 95 IMDb: 8.3 Filmin süresi: 91 dakika

Pixar’ın ve animasyon sektörünün en sevilen filmlerinden biri olan Toy Story’de de birkaç tane hata var. Filmde Buzz, bir günde Andy’nin en sevdiği oyuncak haline geliyor. Başka bir eve taşınacak olan aile, Andy’nin en sevdiği oyuncak değişti diye 2 gün sonra taşınacak olmalarına rağmen odanın duvar kağıdını uzay teması olarak değiştiriyorlar. Bu değişimden 1 gün sonra aile evden ayrılıp yeni evlerine doğru yola çıkıyor.

Bu hatanın aslında Andy, Buzz ve Woody arasındaki gerilimi arttırmak için yaptıklarını söylemek doğru olabilir. Ancak mantık çerçevesi içinde bakıldığında gereksiz bir değişim olmuş diyebiliriz.

WALL-E (2008)

Yönetmen: Andrew Stanton Metascore puanı: 95 IMDb puanı: 8.4 Filmin Süresi: 98 dakika

Dünyadaki insanların yaşadıkları gezegeni çöple kapladıktan sonra onların çöplerini temizlemek için dünyaya bırakılan Wall-E, animasyon severler tarafından oldukça sevilen bir karakter. Wall-E ve Eve isimli yüksek teknoloji ürünü bir robot arasında geçen aşk hikayesini izlediğimiz filmde birçok sahnede parıldayan yıldızları görebiliyoruz. Ancak yıldızların parıldadığını biz insanlar görebiliriz, robotların bakış açısında yıldızların ışığı statik kalıyor.

Bu hata da aslında atmosferin daha dinamik olmasını sağlamak amacıyla kasten yapılmış olabilir.

Notorious (1946)

Yönetmen: Alfred Hitchcock Metascore puanı: 100 IMDb puanı: 7.9 Filmin Süresi: 102 dakika

Dünyanın en iyi yönetmenlerinden Alfred Hitchcock da bu minik hataları yapan yönetmenlerden biri. Notorious, bir Alman savaş suçlusunun, kızı Alicia’yı Güney Amerika’daki bir Nazi hakkında casusluk yapması için gönderen hükümet ajanına odaklanıyor. Bir sahnede Alicia, zehirlendiğini anladığında, sahne açısı değiştiğinde az önce içtiği zehir hala bardakta görünüyor.

Godfather: Part II (1974)

Yönetmen: Francis Ford Coppola Metascore puanı: 90 IMDb puanı: 9.0 Filmin Süresi: 202 dakika

Yönetmen Francis Ford Coppola, Apocalypse Now’da zaten birçok hata yapmıştı. Bazı sahnelerinde kameraların bile göründüğü filmdeki hataların bazılar kasıtlıydı. Ancak Godfather II’deki hata tamamen tesadüfi gerçekleşmiş. Genç Vito Corleone caddede ilerlerken, yönetmen Coppola’nın yansımasını kısa bir süreliğine arabanın penceresinde görebilirsiniz.

Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Yönetmen: Peter Jackson Metascore puanı: 92 IMDb puanı: 8.8 Filmin Süresi: 178 dakika

Peter Jackson’ın tamamen bir yüzükle ilgili olan filminde yine yüzükle ilgili bir yanlış yapması komik kabul ediliyor. Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring’de bir sahnede Frodo yüzüğü orta parmağına takarak görünmez oluyor. Birkaç dakika sonra gördüğümüz şey ise yüzüğün Frodo’nun işaret parmağında olması.

Pan’s Labyrinth (2006)

Yönetmen: Guillermo del Toro Metascore puanı: 98 IMDb puanı: 8.2 Filmin Süresi: 118 dakika

Pan’s Labyrinth gibi büyülü filmlerde bazen bu fantasik hava bozulabiliyor. Filmde, parti misafirlerinin Kaptan Vidal’ın evine geldiği sahnede, Vidal’ın adamları misafirleri otomatik şemsiyelerle içeri alıyor. Otomatik şemsiyelerin 1960’larda icat edildiğini ve filmin 1940’larda geçtiğini varsayarsak bu hata filmi atmosferinden uzaklaştırıyor.

Wizard of Oz (1939)

Yönetmenler: Victor Fleming, George Cukor, Mervyn LeRoy, Norman Taurog, Richard Thorpe, King Vidor Metascore puanı: 100 IMDb puanı: 8.0 Filmin Süresi: 102 dakika

Dorothy ve Korkuluk, Teneke Adam’la ilk kez karşılaştıklarında, hareket edebilmesi için Teneke Adam’ın eklemlerine yağ uygularlar. Ancak bildiğiniz üzere teneke paslanmaz. Wizard of Oz hayranları, Teneke Adam’ın içinde bazı metal parçalar içerdiğini, bu sebeple böyle bir uygulamaya gidildiğini savunsa da filmde ya da kitapta böyle bir bilgiye ulaşmıyoruz.

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)

Yönetmen: Stanley Kubrick Metascore puanı: 97 IMDb puanı: 8.4 Filmin Süresi: 95 dakika

Mükemmeliyetçiliği ile tanınan Stanley Kubrick de ne yazık ki listemizde yer alıyor. Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb isimli kara komedinin açılış jeneriği sekansında, metinde “Peter George’un Red Alert adlı kitabına dayalı” yazıyor. Aynı jenerik sırasında “hayali” ve “oluşum” sözcükleri de yanlış yazılmış.

Lord of the Rings: Return of the King (2003)

Yönetmen: Peter Jackson Metascore puanı: 94 IMDb puanı: 8.9 Filmin Süresi: 201 dakika

Lord of the Rings: Return of the King, sinema tarihinin en destansı savaş sahnelerinden birine sahip. Hal böyle olunca da böyle bir sahneyi çekmek tonlarca kamera açısı ve koordinasyon gerektiriyor. Bu sebeple filmin bazı ekip üyeleri, ork ordusu içinde gizlenirken görülebiliyor. 

Sinema tarihinin en iyi filmlerindeki mantık ve çekim hatalarını listelediğimiz yazımızın sonuna geldik. Sizin de aklınıza gelen hata varsa, filmiyle birlikte yorumlarda belirtebilirsiniz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.