Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Durum Vahim: Türkiye’de Koronavirüs Vaka Sayısı Kritik Eşiğe Ulaştı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Durum Vahim: Türkiye’de Koronavirüs Vaka Sayısı Kritik Eşiğe Ulaştı

Durum Vahim: Türkiye’de Koronavirüs Vaka Sayısı Kritik Eşiğe Ulaştı

Tüm dünya aşılamanın hızlanmasıyla alınan tedbirleri gevşetince koronavirüs vakalar ve varyantları da giderek yaygınlaşmaya başladı. Kısıtlamaların gevşetildiği bir yer de ülkemizdi. Türkiye’de koronavirüs vakalarının sayısı önlemler sayesinde önemli ölçüde azaldı. Fakat delta varyantı gibi varyantların da ülkeye girdiği dönemle normale dönüş adımları atıldı. Özellikle bayram için herhangi bir kısıtlama olmayınca Türkiye’de vaka yayılımı daha da hızlandı.

Son günlerde bayram sonrası koronavirüs vakalarının ne denli arttığı, paylaşılan grafiklerle görülür hale geldi. Bugün paylaşılan grafikse durumun ciddiyetini anlamamızı daha iyi sağlayacak sayıları gösterdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından paylaşılan grafiğe göre bugün, Türkiye’de 19.761 yeni koronavirüs vakası tespit edildi.

Bugünün tablosu: 20 bine dayandık:

koronavirüs tablosu

Grafiğe göre bugün 246 bin 648 test gerçekleştirildi. 51 kişi hayatını kaybederken 7.108 kişi hastalıktan kurtuldu. Fahrettin Koca, vakalar artmaya devam ederken yeni grafiği paylaştığı Tweet’inde “Salgının kontrol altında tutulmasını tedirgin edici seviyede vaka sayılarına ulaştık. Bunu durduracak olan göstereceğimiz iradedir. Tedbirlere uyup aşınızı olun.” ifadesine yer verdi.

Koronavirüs vakaları, yalnızca ülkemizde değil; tüm dünya genelinde hızlanarak artmaya devam ediyor. Vakalar artmaya devam ettikçe de ülkeler, gevşetilen tedbirlerin yeniden sıkılaştırılmasını konuşmaya başladı.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.