Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

E3 2021: Bu Hafta Gördüğümüz En Önemli 14 Oyun ve Fragmanları

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yeni Mortal Kombat Filminin Nefes Kesen +18 Fragmanı, İzlenme Rekorları Kırdı

E3 2021: Bu Hafta Gördüğümüz En Önemli 14 Oyun ve Fragmanları

Geçtiğimiz yıl koronavirüs nedeniyle iptal olduğu açıklanan E3 etkinliği, bu sene yeniden gerçekleşti. Etkinlikte oyuncular olarak gelecek aylarda ve senelerde buluşacağımız yeni oyunları gördük. E3 2021 etkinliği, tıpkı önceki senelerde de olduğu gibi birçok parlayan yıldıza sahipti.

Bizler de bu yazımızda E3 2021 etkinliği boyunca hem gördüğümüz oyunlar arasından en ‘Ben bunu alırım!’ dedirtenleri, hem de aklımıza kazınan önemli olayları sizler için listeledik. Gelin, bu yıl E3’te gördüğümüz önemli olaylara ve oyunlara şöyle bir bakalım.

Oyunlar:

“Sen ne yaptın DICE?!!!” dedirten Battlefield 2042:

Modern zamanları seven Battlefield oyuncuları olarak etkinlikte en beklediğimiz oyunlardan birisi elbette Battlefield 2042’ydi. En son 2015 yılında Battlefield Hardline ile gördüğümüz modern dünyaya özlem gidermek üzere geliyoruz. Fakat o geliş tam bir geliş olacak!

DICE, oyunun tanıtım fragmanıyla adeta tüylerimizi diken diken etti. Fragman, açık bir şekilde özellikle eski Battlefield oyuncularını gaza getirmek için hazırlanmıştı. Uçaktan zıplayıp roketle düşman uçağını indirmeler, ATV’yle helikoptere girmeler. Bunları yeniden göreceğimiz yepyeni bir oyun kimi gaza getirmez ki?

Geldi sonunda yolunu gözlediğim: Starfield:

The Elder Scrolls gibi bir seriyi bize kazandıran Bethesda.. Uzay.. RPG.. Bu üçlünün birleşeceğini aslında çok uzun zaman önce duymuştuk. Ancak oyunu ilk kez E3’te gördük ve fragman, tüm oyuncuları heyecanlandırmayı başardı. Koca bir uzayda geçecek olan bu oyun, bakalım bizlere neler sunacak?

Fantastik dünyaların en iyilerinden birisi olacak Elden Ring:

FromSoftware’ın George R.R. Martin ile çalışarak çıkaracağı bir oyun elbette oyun dünyasında en beklenenlerden birisi olacaktı, ki yanıltmadı da. Elden Ring, muhteşem bir oynanış fragmanıyla duyuruldu ve oyunda neler göreceğimize dair ipuçlarını elde ettik. Bu fragmandan kaçırmamanız gereken detayları da aşağıdaki yazımızda sizlerle paylaşmıştık.

“Daha ne yapılabilir?” derken tokat atan Forza Horizon 5:

2018 yılında yayınlanan Forza Horizon 4, geniş bir yelpazedeki donanıma sahip oyuncuların oyundan zevk almalarını sağlıyordu. Oyunun amacı yarışmak olsa da üstün bir donanıma sahip herkes, yarıştan bir nebze uzaklaşıp yol dostları olan arabalarıyla manzaraların tadını çıkarmaya gidiyordu. Çünkü oyunun grafikleri günümüzde de muhteşem!

Etkinlikte gördüğümüz fragmansa açıkçası çenemizin düşmesine neden oldu. Zira Forza Horizon 5, bugüne kadar gördüğümüz en fotorealistik yarış oyunu olacak düzeyde iyi grafiklerle gelecek. Oyunun minimum sistem gereksinimlerinden anladığımız kadarıyla da oyun, dördüncü oyun gibi esnek bir sistem yelpazesi sunacak.

Gerilmeyi özlediğimizi fark etmemiştik: S.T.A.L.K.E.R 2: Heart of Chernobyl

Gerilim duygusunu iliklerimize kadar yaşatan, bir anda arkamızdan sıçrayanlarla kılavyeyi mouse’u havaya fırlatmamıza neden olan S.T.A.L.K.E.R serisi uzun bir aradan sonra geri dönüyor. Yayınlanan 5 dakikalık oynanış fragmanından gördüğümüz kadarıyla da bu hisleri bol bol yaşamaya devam edecek, bir mermimizin değerini bilmeyi yeniden öğreneceğiz.

Yeni bir oyun değil ama büyük bir eklenti: Far Cry 6: Season Pass

Serinin sevenlerinden özür dilerim ancak, Far Cry serisinin kendisini tekrar ettiğini, oyun yapısının zar zor değiştiğini söylemek yanlış olmaz. Fakat son oyunları pek ilgiyle takip etmeyen oyuncular bile Far Cry 6’nın Season Pass eklentisini duyduğunda heyecanlandı: Çünkü oyunda bu kez bir zamanlar karşısında savaştığımız kötü karakterleri oynayacağız. Vaas’la da uçup kaçma vakti geldi!

Sanki bir şeyler eksik bunda ya: Rainbow Six Extraction:

Ubisoft’un Tom Clancy’s Rainbow serisi, son olarak Six Siege ile bizlerle buluşmuştu. Bu oyun, Ubisoft’un başyapıtlarından birisi haline geldi ve 6 yıldır da bıkmadan oynuyoruz. Seriye yeni bir oyun ekleneceğini duyduğumuzda da doğal olarak büyük bir heyecan yaşadık.

Fakat gösterilen fragman, birçok oyuncuyu hayal kırıklığına uğrattı. Six Siege ile aynı evrende geçen oyun, seriyi askeri karşılaşmalardan çıkardı ve uzaylı karşılaşmaları haline getirdi. Üstelik fragmandan gördüğümüz kadarıyla kontroller ve oynanış, Six Siege ile neredeyse tamamen aynı bırakıldı. Grafiklerdeyse elbette iyileştirme yapıldı. Ama bu oyun, Rainbow serisinin doğasını bozdu! Tabii bu, oyuna bir şans vermeyeceğimiz anlamına gelmiyor.

Heyecanlandıran diğer oyunların fragmanları:

e3 2021 oyunlar

E3 2021 etkinliğinde bizi heyecanlandıran oyunlar yalnızca bunlarla sınırlı değildi. Yazıyı uzatmamak adına aralarından seçmece yapmış olsam da aşağıdaki oyunlar da birçok oyuncunun ‘Getirin bunu bana!’ listesine girmeyi başardı:

Age of Empires IV

A Plague Tale: Requiem

Atomic Heart

Halo Infinitive

Marvel’s Guardians of the Galaxy

The Outer Worlds 2

Vampire: The Masquerade – Bloodhunt

Olaylar:

Xbox Game Pass krallığını yeniden kanıtladı:

Microsoft, E3 2021 etkinliğinde halihazırda birçok oyuncunun sevdiği Xbox Game Pass hizmetinde sunacağı yeni oyunları gösterdi. Tam 33 oyundan oluşan bu listede etkinlikte gösterilen Age of Empires IV, Forza Horizon 5, Redfall, S.T.A.L.K.E.R 2, Halo Infinite, A Plague Tale Requiem ve Starfield da yer aldı. Özellikle ülkemizde ateş pahası olacak olan bu oyunları aylık cüzi bir fiyatla çıktığı gün oynayabileceğiz.

Take Two, etkinliğe oyuncuların beklediği gibi bir şekilde katılmadı:

take two interactive

Take Two Interactive’in E3 2021’de yer alacağını öğrendiğimizde akıllara hemen yeni bir GTA oyunu gelmişti. Fakat ne yeni bir GTA, ne de başka bir oyun tanıtıldı. Take Two, bu etkinlikte yalnızca eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık üzerine bir panel düzenledi. Şirket, oyunculara istediğini vermese de düzenlediği panelle dikkatleri üstüne çekmeyi başardı ve anlık olarak 100 binden fazla oyuncu tarafından izlendi.

Steam’in kurucusu, cüzdanlarımızın düşmanı Gabe Newell etkinliğe katıldı:

gabe newell

Steam’in kurucusu ve başkanı olan Gabe abimiz, etkinliğe katıldı ancak merak etmeyin, etkinlikte yeni bir Half-Life oyunu falan duyurmadı. Gabe, yaptığı kısa duyuruda bir sonraki ‘Steam Next Fest’ etkinliğinin tarihini açıkladı. Birçok oyunu ücretsiz olarak deneyimleyebileceğimiz ve indie oyun geliştiricilerinin bizlere gelecekte neler sunabileceğimizi görebileceğimiz bu etkinlik, 16 Haziran’da başladı ve 22 Haziran’da sona erecek.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.