Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Electronic Arts, Şimdi de Mobil Oyun Geliştiricisi Playdemic’i 1,4 Milyar Dolara Satın Aldı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Electronic Arts, Şimdi de Mobil Oyun Geliştiricisi Playdemic'i 1,4 Milyar Dolara Satın Aldı

Electronic Arts, Şimdi de Mobil Oyun Geliştiricisi Playdemic'i 1,4 Milyar Dolara Satın Aldı

Geliştirdiği spor oyunlarıyla oyun camiasındaki herkes tarafından bilinen Electronic Arts, mobil cihazlar kısmına da yatırım yapacak gibi görünüyor. Farklı geliştiricilerle kendi elini güçlendirmeyi hedefleyen şirket, kendi bünyesine katmış olduğu diğer geliştiriciler için geçtiğimiz aylardan bugüne akıl almaz miktarlarda harcamalar yapmış durumda.

Electronic Arts’ın son durağı, mobil tarafta büyük bir kitleye sahip olan Golf Clash oyunun geliştiricisi Playdemic oldu. Şirketler, Golf Clash’ın mobil taraftaki başarısından ve iki taraf için de bu anlaşmanın faydalı olacağından bahsediyor. İşte detaylar.

EA, geçtiğimiz aralık ayından bu zamana oyun geliştiricilerine 4,7 milyar dolardan fazla harcamış durumda

Golf Clash

Playdemic, EA’in yakın zamanda yapmış olduğu eklemelerin dördüncüsü olarak karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz aralık ayında Codemasters’ı 1,2 milyar dolara kendine katmış olan EA, şubat ayında Glu Mobile ile 2,1 milyar dolarlık bir anlaşma imzalamıştı. EA mayıs ayında Metalhead Software ile de bir anlaşma imzaladı fakat şartlar belli olmadığından yapılan harcama hakkında net bir fikrimiz bulunmuyor. Fakat tüm bu anlaşmalara baktığımızda, Metalhead Software için de sağlam bir harcama yapıldığını düşünmek yanlış olmaz.

Elimizde olan miktarları topladığımızda EA’in 4,7 milyar dolardan fazla (yaklaşık 40.618.000.000 TL) harcama yaptığını görebiliyoruz. EA temsilcisine Playdemic satın alımının kenara konulup konulmayacağı sorulduğunda herhangi bir değişimin söz konusu olmadığı söyleniyor. Buna ek olarak temsilci, Playdemic ekibinin oldukça deneyimli olduğunu ve onlarla çalışmayı dört gözle beklediklerini belirtiyor.

Playdemic’i bu zamana kadar bünyesinde barındırmış olan Warner Bros Games’in başkanı David Haddad, geliştirici ekibin Golf Clash’i beklenenden çok daha öteye götürdüğünü belirtiyor. Buna ek olarak Haddad, bu anlaşmanın Warner Bros bünyesinde geliştirilecek oyunlar için kurulan stratejinin bir parçası olduğunu söylüyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.