Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Elektrikli Otomobil Dünyasına Tam Gaz: Peugeot, Elektrikli Araç Oranını Yüzde 70’e Çıkarıyor

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Elektrikli Otomobil Dünyasına Tam Gaz: Peugeot, Elektrikli Araç Oranını Yüzde 70'e Çıkarıyor

Elektrikli Otomobil Dünyasına Tam Gaz: Peugeot, Elektrikli Araç Oranını Yüzde 70'e Çıkarıyor

Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz günlerde sizlerle Stellantis’in elektrikli otomobil ağını genişletmek için 36 milyar dolar yatırım yapacağını açıklamıştık. Stellantis bünyesine dahil olan Peugeot da elektrikli otomobil yelpazesinin genişlemesine yönelik bir adım attı ve Fransa merkezli otomobil devi, bu yıl içerisinde elektrikli araç kapasitesini artırmaya karar verdiklerini açıkladı.

Peugeot, hem ticari hem de binek otomobil kategorisinde elektrikli araç oranını bu yıl içerisinde %70’e, 2023’te ise %85’e çıkarmak istediklerini dile getirdi. Avrupa pazarında satışa sunulması beklenen ilk hibrit modelin ise markanın son birkaç yılda en fazla sattığı Peugeot 308 olduğu belirtildi.

Yeni Peugeot 308, hibrit motor seçeneğiyle satışa sunulacak

peugeot 308

Dünya çapında onlarca otomobil üreticisi, dizel motor araç üretmeyi bir kenara bırakıp elektrikli otomobil ağını genişletme çalışmalarına başladı. Avrupa Komisyonu’nun AB sınırları içerisinde 2035 yılında içten yanmalı motor satışını yasaklayacak olması da bu üretimi hızlandıran detaylardan biri oldu.

Şu anda elektrikli otomobil üzerine en yüksek yatırımları yapan otomobil grubu Stellantis, 2030 yılına kadar Avrupa’daki elektrikli otomobil satışlarının %70’inin elektrikli otomobillerden oluşmasını hedeflediklerini açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde elektrikli otomobil altyapısı için 36 milyar doları gözden çıkaran otomotiv grubuna ait Peugeot, yelpazesindeki elektrikli araç oranını bu yıl içerisinde %70’e çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bu hedef doğrultusunda yeni Peugeot 308, sedan ve station wagon versiyonlarıyla birlikte hibrit motor seçeneğiyle satışa sunulacak.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.