Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Elon Musk İddialı Konuştu: Starlink, Ağustostan İtibaren Dünya Çapında Erişilebilir Olacak

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Elon Musk İddialı Konuştu: Starlink, Ağustostan İtibaren Dünya Çapında Erişilebilir Olacak

Elon Musk İddialı Konuştu: Starlink, Ağustostan İtibaren Dünya Çapında Erişilebilir Olacak

İçinde bulunduğumuz yüzyılın en tartışmalı figürlerinden biri olan Elon Musk, 28 Haziran’da başlayan ve 1 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2021‘de bir toplantıya video konferans aracılığı ile canlı katılım sağladı ve Starlink projesi hakkında dikkat çeken bilgiler paylaştı.

Starlink’in şu anda 12 ülkede hizmet verdiğini ve bunlara her ay yeni ülkelerin de katıldığını ifade eden Elon Musk, Starlink‘in mevcut abone sayısını ve kısa vadeli abone sayısı hedefini de aktardı. Musk’ın açıklamalarına göre halihazırda 69 binden fazla Starlink abonesi bulunuyor. Ancak yine Musk’a göre önümüzdeki 12 ay içinde bu sayısının birkaç yüz bin olduğunu, hatta 500.000 barajını aştığını görebiliriz. 

Elon Musk: Starlink, abone sayısını dört ayda 7 kat artırdı

elon musk mwc 2021

Elon Musk, söz konusu tahmini için geçtiğimiz döneme ait verileri kanıt olarak gösteriyor ve Starlink’in Şubat 2021’de 10.000 abonesi olduğunu hatırlatıyor. Starlink abone sayısının sadece dört ayda 7 kat arttığını söyleyen Musk, gelecek 12 ayda 500.000 abone sayısının ulaşılamaz bir sayı olmadığını ifade ediyor.

Elon Musk’ın Starlink ile ilgili belki de en dikkat çeken açıklamaları ise erişilebilirlik durumu hakkındaydı. Musk’ın açıklamalarına göre Starlink, ağustos ayından itibaren Kuzey ve Güney Kutbu dışında dünya çapında bir erişilebilirliğe sahip olacak

SpaceX’in şu ana kadar toplu bir hizmet alanı genişletmesi yerine hizmet verilen ülke sayısını düzenli bir şekilde artırdığını düşünürsek ağustos ayı içerisinde dünya çapında bir erişilebilirliğin ne kadar mümkün olabileceği sorusu biraz havada kalıyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.