Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Elon Musk’tan Şaka Gibi İtiraf: Patron Olmaktan Nefret Ediyorum

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Elon Musk'tan Şaka Gibi İtiraf: Patron Olmaktan Nefret Ediyorum

Elon Musk'tan Şaka Gibi İtiraf: Patron Olmaktan Nefret Ediyorum

Son yılların en çok konuşulan isimlerinden bir tanesi olan Elon Musk, kendisine yönelik açılan bir davada ilginç çıkışlarda bulundu. Tesla hissedarlarının açtığı davada kendisini savunan Musk, kendisinin de Tesla patronu olmaktan keyif almadığını, imkanı olsa tasarım ve mühendislik üzerine çalışmayı tercih edeceğini söyledi. 

Tesla, bir süre önce SolarCity isimli bir güneş paneli şirketini satın aldı. Musk, 2,6 milyar dolara mal olan bu anlaşma kapsamında şirketin yüzde 22’sinin sahibi oldu. Ancak Tesla hissedarları, bu kararın gereksiz olduğunu düşünüyorlar. Onlara göre ünlü milyarder, şirketin parasını boşuna harcadı. İşte bugüne kadar devam eden anlaşmazlıklar da olayı en nihayetinde yargıya taşıdı. Musk’ın açıklamaları da bu davanın duruşmalarında geldi.

Hissedarlar, 2,6 milyar doların Tesla’ya ödenmesini istiyorlar

Elon Musk Tesla

Tesla hissedarlarına göre SolarCity‘nin satın alınmasıyla “çöpe atılmış” olan paranın şirkete iadesi gerekiyor. Ancak Musk, bu şirketin öylesine satın alınmadığını, yeşil güç kaynaklarına sahip uygun fiyatlı otomobiller üretme planının ana koşullarından bir tanesinin bu şirket olduğunu söylüyor. Bir süredir iddia kapsamında dile getirilen “Tesla yönetim kurulu Elon Musk’a baskı yapıyor” meselesine de değinen Musk, böyle bir şeyin olmadığını ifade ediyor.

Tesla hissedarları ile Elon Musk arasındaki davanın duruşma sürecinin 2 hafta kadar sürmesi bekleniyor. Üstelik bu sürecin oldukça sancılı geçeceği ifade ediliyor. Hatta hissedarların avukatı Randall Baron ile Elon Musk arasında da bir diyalog geçmiş ve Musk, iddia makamının hazırladığı dosyaları göstererek, davanın ne kadar eziyetli olacağının farkında olduğunu söylemiş.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.