Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Evini Ofise Dönüştürenler İçin 10 Evden Çalışma Tavsiyesi

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Evini Ofise Dönüştürenler İçin 10 Evden Çalışma Tavsiyesi

Evini Ofise Dönüştürenler İçin 10 Evden Çalışma Tavsiyesi

Kabul edelim, pandemi ile birlikte hayatımız alt üst oldu. İş yerinde çalışıyor, mekanlarda eğleniyor, salonlarda spor yapıyor, alışveriş merkezlerinde alışveriş yapıyorduk. Pandemi ile birlikte bunların hepsini evde yapmaya başladık ve aslında verimli kullanılan bir eve gerçekten hayatın sığabileceğini gördük. Ancak en büyük sorun, büyük plazalarda çalışmaya alışık olan beyaz yakalıların evden çalışma sistemine geçmesi oldu.

Evden çalışma tavsiyeleri tam da bu noktada önem kazanıyor. Çünkü pek çok freelance çalışan evden çalışma sistemine alışık olsa da yeni yeni bu sisteme geçmek zorunda kalan çalışanlar bir kabusun ortasında gibi hissedebilirler. Mobilite olarak da isimlendirilen evden çalışma sistemi giderek yaygınlaşacağı için listemizdeki evden çalışma tavsiyeleri ile yalnızca bugüne değil, geleceğe de ayak uydurmuş olursunuz.

Hayatınızı daha verimli hale getirecek evden çalışma tavsiyeleri:

Rahat bir çalışma ortamı hazırlayın. Düzenli çalışma saatleri belirleyin. Düzenli mola zamanları belirleyin. Kendinize günlük plan hazırlayın. Evden çalışma tavsiyeleri ile özel bir rutin oluşturun. Sosyal medya ile aranıza mesafe koyun. Aileniz ile aranıza mesafe koyun. İş arkadaşlarınızla iletişimde kalın. Çalışma ekipmanlarınıza hakim olun. Egzersiz yapmayı ve sağlıklı beslenmeyi ihmal etmeyin.

Rahat bir çalışma ortamı hazırlayın:

evden çalışma tavsiyeleri

Muhtemelen pandeminin ilk aylarında nasıl olsa geçici olacak diye evinizde kendinize özel bir çalışma alanı oluşturmadınız. Mutfak masasında, oturma odasında, hatta ütü masasının yanında çalışarak verimli olamazsınız. Kendinize bir alan belirleyin. Bir masa, sandalye ve diğer gerekli ekipmanları oraya yerleştirin. Bu alan kalıcı olsun. Böylece beyniniz o alana geçtiğiniz zaman iş dünyasına adım atacağınız düşüncesine alışacak ve çok daha verimli çalışma saatleri için hazır olmanızı sağlayacaktır.

Düzenli çalışma saatleri belirleyin:

evden çalışma tavsiyeleri

Pek çok patron bu konuda nedense katı kurallar belirliyor ancak evden çalışan kişilerin çoğu kendi düzeninde çalışabiliyor. Harika gibi görünen bu özgürlük alanı, zaman içinde çalışan kişiyi verimsiz bir hale getirecektir. Tamam, işe gider gibi her gün sabah 6’da kalkmak zorunda değilsiniz ancak yine de abartmadan erken bir saatte kalkmalı, hangi saate kadar çalışacağınızı belirlemeli ve hangi saatte paydos edeceğinizden emin olmalısınız. Bu düzen sayesinde çok daha disiplinli bir çalışma performansı yakalayabilirsiniz.

Düzenli mola zamanları belirleyin:

evden çalışma tavsiyeleri

Düzenli çalışma saatleri kadar düzenli mola saatleri de verimli bir çalışma sistemi için son derece önemlidir. Çünkü iş yerinde mola sürenizi uzatırsanız patron sorun yaratırken, evden çalışma sisteminde mola sürenizi uzatırsanız kimse bundan haberdar olmaz ama sizin verimliliğiniz düşer. Mola süresi planlama konusunda sıkıntı yaşıyorsanız bir yabancı dizi bölümü açın, o arada ihtiyaçlarınızı giderin ve bölüm bittiği anda çalışmaya geri dönün. Basit ama etkili bir yöntem olacaktır. 

Kendinize günlük plan hazırlayın:

evden çalışma tavsiyeleri

Günlük planlama yapmak her zaman daha verimli bir sistemdir. Günlük şu kadar çalışacağım, şu işleri bitireceğim, şu e-postaları atacağım ya da şu kişilerle görüşeceğim gibi günlük planlar hem haftalık hem de aylık çalışma sisteminizi çok daha sağlıklı bir şekilde kurmanızı sağlayacaktır. Bu noktada dikkat etmeniz gereken ise kendinize haksızlık yapmamaktır. Evden çalışmak kolay gibi görünse bile kendinizi zorlamaya kalkarsanız o gün mental anlamda tükendiğinizi göreceksiniz.

Evden çalışma tavsiyeleri ile özel bir rutin oluşturun:

evden çalışma tavsiyeleri

Evden çalışma tavsiyeleri listesi hazırlamamızın amacı bir kulağınızdan girip bir kulağınızdan çıkması değil. Bu tavsiyeler doğrultusunda kendi özel rutininizi oluşturmalısınız. Sabah kalktığınız zaman ilk ne yapacaksınız, eşofmanla mı çalışacak yoksa daha şık kıyafetler mi giyeceksiniz, kahveyi ne zaman yapacaksınız, yemek için dışarı mı çıkacaksınız yoksa evde bir şeyler mi hazırlayacaksınız? Bu ve benzeri tüm ufak detaylar, evden çalışma sistemini oluşturan önemli faktörlerdir. Deneysel işler yapmayın, güzel bir rutin oluşturun. Zihnimiz alışkanlıkları sever.

Sosyal medya ile aranıza mesafe koyun:

evden çalışma tavsiyeleri

Evden çalışma sırasında belki de çalışanların dikkatini en çok dağıtan konu sosyal medyadır. Normal bir iş yerinde elinizde akıllı telefon Instagram’da gezerken biri sizi görse en basit ihtimalle uyarı alırsınız. Ancak evde bu tür bir sınır yok. Böyle bir özgürlük ortamına alışık değilsiniz işler çığrından çıkabilir. Bu nedenle çalışırken eğer yapabiliyorsanız telefonu biraz uzağa koymakta yarar var. İstediğiniz zaman kullanabilirsiniz ama önce şu işi bir bitirin.

Aileniz ile aranıza mesafe koyun:

evden çalışma tavsiyeleri

Ailenizi terkedip bir dağ kulübesine yerleşmeyin elbette ama anneniz, babanız, kardeşiniz, eşiniz, çocuklarınız hatta evcil hayvanınız bile bilsin ki siz belirlemiş olduğunuz çalışma saatlerinde beden olarak evde olsanız bile aslında iş yerindesiniz. Yani kimse sizden gelip bulaşık makinesini boşaltmanızı ya da perde asmanızı istemesin. Özellikle çocuklarınıza bu konuyu anlatmak biraz zor olacaktır ama çalışma düzeninizdeki saatler için net bir çizgi belirlemezseniz evden çalışma sisteminiz yıkılacaktır.

İş arkadaşlarınızla iletişimde kalın:

evden çalışma tavsiyeleri

Evden çalışma tavsiyeleri istiyorsanız sizin gibi evden çalışan iş arkadaşlarınıza kulak verebilirsiniz çünkü onlar da sizinle aynı zorlukları yaşıyorlar. Dikkatinizi dağıtacak evdeki şeylerden ve kişilerden kendinizi uzaklaştırdığınız zaman iş arkadaşlarınıza yönelin. Onlarla iletişim halinde olmak beyninize ‘Şu anda çalışıyorum.’ mesajını gönderecektir. Özellikle ekip olarak gerçekleştirilen projelerde bu iletişimi sağlamak son derece önemlidir. 

Çalışma ekipmanlarınıza hakim olun:

evden çalışma tavsiyeleri

Evden çalışıyorsanız artık o alanın bilişim uzmanı da güvenliği de temizlikçisi de sizsiniz demek oluyor. Yani bilgisayarınıza, aksesuarlarınıza, yazıcınıza, Wi-Fi modemine, elektrik sistemine, kahve makinesine ve daha aklınıza gelen – gelmeyen tüm ekipmanlara hakim olmalı ve bu cihazlarda bir sorun çıktığı zaman tamir edecek beceride olmalısınız. İleride kendinize bir ofis açmak istediğiniz zaman bu beceriler epey işinize yarayabilir.

Egzersiz yapmayı ve sağlıklı beslenmeyi ihmal etmeyin:

evden çalışma tavsiyeleri

Evden çalışma tavsiyeleri listesinin belki de en önemli maddesini sona sakladık, sağlık. Evden çalışanlar şişmanlar, bu bir kaderdir. Günlük hareketiniz azaldığı ve atıştırma oranınız arttığı için kilo alacak ve sağlıksız olacaksınız. Buna izin vermeyin. Mola zamanlarınız arasına bir de egzersiz saati ekleyin. Paketli abur cuburlar yerine hazır evdeyken sağlıklı yemekler yapmaya çalışın. Zor olacak ama sağlığınızı korumak için son derece dikkatli olmalısınız.

Evini ofise çeviren çalışanların çok daha verimli saatler geçirmesi için dikkat etmesi gereken evden çalışma tavsiyeleri listesi hazırladık. Yakın gelecekte pek çok çalışanın geçeceği düşünülen evden çalışma sistemi hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz. 

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.