Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

F1 Yarışlarında Red Bull’un Gölgesinde Kalan Mercedes’ten Ortalığı Karıştıracak ‘Motor’ Açıklaması

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

F1 Yarışlarında Red Bull'un Gölgesinde Kalan Mercedes'ten Ortalığı Karıştıracak 'Motor' Açıklaması

F1 Yarışlarında Red Bull'un Gölgesinde Kalan Mercedes'ten Ortalığı Karıştıracak 'Motor' Açıklaması

Formula 1 2021 sezonunun başlamasıyla birlikte, bugüne kadar şampiyon olmasına alışkın olduğumuz Mercedes’ten daha iyi performans göstermeye başlayan Redbull sayesinde tüm dengelerin değiştiğine tanıklık ediyoruz. Redbull araçlarının Mercedes’inkilerden daha hızlı olması ve Verstappen’in Hamilton’ı köşeye sıkıştırabilecek kadar yetenekli olması, 2021 sezonuna kadar alışkın olduğumuz podyumların değişmesine yol açıyor. 

Uzun zamandır liderliği tek başına götüren Mercedes’in karşısına böyle dişli rakipler çıkmas da Formula 1 dünyasında bazı iddialara ve suçlamalara yol açıyor elbet. İlk önce FIA, Redbull’un pek de insani olmayan kısa sürelerde pit stop yaptığı için bu konuya bir sınırlama getireceğini açıklamıştı. Son olarak Mercedes Formula 1’in CEO’su Toto Wolf ve Lewis Hamilton, Redbull’un hem motor hem de güvenlik konusunda değişiklikler yapmaya devam ettiğini ancak bu konuyu Redbull’a açtıklarında takımdaki herkesin fazla hassas davrandığını belirtti.

“Hamilton’ın söyledikleri gerçeği yansıtmıyor”

Christian Horner

25-27 tarihleri arasında gerçekleştirilen Steirmark GP’sinin galibi Max Verstappen olmuştu. Bugüne kadar en iyi performanslarından birini gösteren Verstappen, peşinden gelen Hamilton’ın kendini rahatsız etmesine izin vermemiş, son turlara doğru da Mercedes takımıyla arasındaki farkı iyice açmıştı. 

Yarıştan sonra bazı açıklamalarda bulunan Hamilton, Redbull takımı için “Son birkaç yarışta bariz şekilde güncellemeler yapmış olmalılar ve onlara ayak uydurabilmek imkansız” ifadelerini kullanmıştı. Hamilton’ın bu açıklamasından sonra Red Bull Racing takımının patronu Christian Horner; “Hamilton’ın Redbull ile ilgili teorileri gerçeği yansıtmıyor” açıkamasında bulunmuştu. 

Horner’ın açıklamasının ardından Toto Wolf devreye girdi 

toto wolf

Horner’ın Hamilton’ı bir nevi yalancılıkla suçladığı bu açıklamadan sonda Mercedes F1’in CEO’su Toto Wolf, Redbull’a karşı bazı suçlayıcı ifadelerde bulundu. Wolf, Mercedes’in geliştirme konusunda kendisini bir sonraki sezona sakladığını ancak Redbull’un hala bu sezon için geliştirmeler yapmaya devam ettiğini dile getirdi. Wolf’un açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “Motor konusunda bu kadar hassas davranmaları biraz garip. Kurallar son derece açık, sadece güvenlik üzerine düzeltmeler yapabilirsiniz. Red Bull, perşembe ve cuma günü kamyonlarla yeni parçalar getirdiler. Bu yeni parçaların herhangi bir avantaj yaratacağını düşünmüyorum.” 

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.