Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Facebook, Clubhouse Benzeri Orijinal(!) Özelliği Ses Odaları’nı ve Podcastleri Duyurdu

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Facebook, Clubhouse Benzeri Orijinal(!) Özelliği Ses Odaları'nı ve Podcastleri Duyurdu

Facebook, Clubhouse Benzeri Orijinal(!) Özelliği Ses Odaları'nı ve Podcastleri Duyurdu

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook, kullanıcılarına yeni bir ‘özgün’ özellik daha sundu. Clubhouse’un kısa sürede popülerleşen ses odaları özelliğini platformuna getiren Facebook, Canlı Ses Odaları (Live Audio Rooms) özelliği ile benzer şekilde uygulamasına kazandırıyor.

Facebook tarafından yapılan açıklamalara göre Canlı Ses Odaları, şu an için yalnızca bazı tanınmış kişiler ve Facebook gruplarının erişimine açılacak. Dahası, özellik yalnızca ABD’deki iOS kullanıcıları için sunulmuş durumda. Ancak ilerleyen dönemde daha fazla kullanıcının özelliğe erişimi bulunacak.

facebook ses odaları

Yine Facebook tarafından yapılan açıklamalara göre oda sahipleri, diledikleri tanınmış kişilere ya da dinleyicilere konuşmacı davetiyesi gönderebilecek. Gönderiler, yayın başlamadan önce ya da yayın sırasında sunulabilecek. Konuşmacı sayısı konusunda her oda için 50 konuşmacı sınırı bulunurken, dinleyici konusunda bir sınır bulunmuyor.

Grup yöneticileri, bir grupta kimlerin (moderatörler, yöneticiler, grup sahipleri gibi) ses odası başlatabileceğini belirleyebilecekler. Herkese açık gruplarda hem grup üyeleri hem de ziyaretçiler ses odasına katılabilecekken; gizli gruplarda yalnızca grup üyeleri dahil olabilecekler.

facebook podcast

Ses odalarında kurucular, bağış toplama yayınları için bir kar amacı gütmeyen kuruluş seçebilecek ve dinleyiciler ile konuşmacılar direkt olarak kuruluşa bağışta bulunabilecekler. Bu arada ses odaları, yalnızca iOS kullanıcılar tarafından oluşturulabilecek olsa da Android ve web kullanıcıları da ses odalarına katılımda bulunabilecekler.

Facebook’un podcastler konusunda kullanıcı isteklerine daha çok kulak verdiğini söyleyebiliriz. Şu an için sınırlı sayıda podcast bulunsa da tam ekran oynatıcı, mini oynatıcı, ekran kapalıyken oynatma seçeneği gibi özellikler, Facebook’un podcast özelliği için sunduğu arayüz detayları arasında bulunuyor. Kullanıcılar Facebook’taki podcastlere doğrudan ana sayfadan da ulaşabilecekler.Yaz aylarının ilerleyen dönemlerinde podcastler için altyazılar ve kısa klipler gibi özellikler de eklenecek.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.