Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Facebook, Yemeksepeti, LinkedIn ve Clubhouse’dan Çalınan Bilgileriniz ile Neler Yapılabilir?

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Facebook, Yemeksepeti, LinkedIn ve Clubhouse'dan Çalınan Bilgileriniz ile Neler Yapılabilir?

Facebook, Yemeksepeti, LinkedIn ve Clubhouse'dan Çalınan Bilgileriniz ile Neler Yapılabilir?

Facebook veri ihlali skandalının daha dumanı tüterken arka arkaya online yemek sipariş hizmeti Yemeksepeti, kariyer dünyasının sosyal medyası LinkedIn ve yeni nesil sosyal ağ olarak adından sıkça bahsettiğimiz Clubhouse da veri güvenliği sağlayamadığını ve siber saldırıya uğradığını açıkladı. Her zaman veri ihlali ve ihlalin yaşandığı platformdan bahsediyoruz, peki çalınan bilgileriniz ile neler yapılabilir hiç düşündünüz mü?

Çalınan bilgileriniz ile neler yapılabilir sorusunun yanıtı, ihlal yaşanan platformda bulunan kişisel bilgilerinize göre tüyler ürperten sonuçları ortaya çıkarabilir. Sık yaşanıyor gibi görünse de adı geçen platformlara siber saldırı düzenlemek zor bir iştir. Banka soymak yerine sosyal medya platformlarına saldıran bir hacker için çalınan bilgileriniz ile neler yapılabilir sorusunun yanıtları oldukça geniş bir yelpaze oluşturuyor.

Çalınan bilgileriniz ile ne yapılabilir?

Çalınan bilgiler Deep Web üzerinden satılabilir. Kimlik avı saldırılarında çalınan bilgileriniz kullanılabilir. Kimlik hırsızlığı için çalınan bilgiler kullanılabilir. Kurumsal firmalara saldırı yapılabilir. Bir platformdaki bilgilerinizle diğer platformlardaki hesaplarınıza ulaşılabilir. En kötü senaryo; gerçek hayatta çalınan bilgileriniz ile neler yapılabilir? 

Çalınan bilgiler Deep Web üzerinden satılabilir:

()

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.