Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Fahrettin Koca, Aşılama Oranı En Yüksek 10 Şehri Açıkladı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Fahrettin Koca, Aşılama Oranı En Yüksek 10 Şehri Açıkladı

Fahrettin Koca, Aşılama Oranı En Yüksek 10 Şehri Açıkladı

Koronavirüs pandemisini gündeminden çıkarmakta kararlı olan Türkiye, bir süredir yalnızca yüksek hızlı aşılamaya odaklanmış durumda. Sağlık Bakanlığı, neredeyse gün aşırı yeni bir açıklama yaparak daha fazla vatandaşa aşı hakkı tanındığını açıklarken, sırası gelen vatandaşlar da aşı olmak için adeta akın ediyorlar

Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan ve vurulan doz sayısını gösteren internet sitesindeki son verilere baktığımızda, 45 milyondan fazla doz aşının vurulduğunu görüyoruz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise bu rakamları değerlendirdiği yeni bir açıklama yaptı. Koca tarafından yapılan açıklamalar, aşı yapılma yoğunluğunun en yüksek olduğu kentlerimizin hangileri olduğunu gözler önüne seriyor.

İşte aşılama oranının en yüksek olduğu iller

Sağlık Bakanlığı

Edirne: Yüzde 68,86 Amasya: Yüzde 67,66 Eskişehir: Yüzde 67,54 Çanakkale: Yüzde 67,31 Kırklareli: Yüzde 66,74 Balıkesir: Yüzde 65,16 Muğla: Yüzde 64,49 Burdur: Yüzde 64,38 Bilecik: Yüzde 64,23 Sinop: Yüzde 64,03

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalar, Türkiye’de aşılama yoğunluğunun en yüksek olduğu ilin Edirne olduğunu gözler önüne seriyor. Trakya kentimizi sırasıyla Amasya, Eskişehir, Çanakkale, Kırklareli, Balıkesir, Muğla, Burdur, Bilecik ve Sinop takip ediyor.

Bu arada, kentlerin isimleri kafanızı karıştırmış olabilir. Örneğin İstanbul gibi bir metropol varken Edirne neden birinci sırada? Üstelik İstanbul’da 8 milyondan fazla aşı yapılmışken, Edirne nasıl oluyor da 342 bin aşı ile Türkiye birincisi olabiliyor? Bunun sebebi, açıklanan verilerin nüfuslara dayalı oluşu. Şöyle ki; Edirne’de aşı sırası gelmiş olan vatandaş sayısının yüzde 68,86’sı, aşı vurulmaya gitmiş durumda. Ancak İstanbul’un nüfusu göz önünde bulundurulup aşı yapılan vatandaş sayısına bakıldığında, bu oran düştüğü için karşımıza böyle bir sonuç çıkıyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.